Ηξεις αφήξεις για το επίδομα Πάσχα

Το «παράθυρο» είχε ανοίξει ο Χατζηδάκης, τον οποίο «άδειασε» ο Θεοχάρης, και τώρα ο υφ. Οικονομικών το αφήνει ανοιχτό

Την αρχή έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ανοίγοντας πρώτη φορά το θέμα της διανομής ενός έκτακτου επιδόματος το Πάσχα προς τους ευάλωτους. Ενα 24ωρο αργότερα τον «άδειασε» ο υφυπουργός του Χάρης Θεοχάρης, ενώ αμέσως μετά τα στελέχη του ίδιου του Κωστή Χατζηδάκη έλεγαν πως αυτό το θέμα έχει κλείσει και πως δεν μπορεί να δοθεί έκτακτο επίδομα.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να περιγράψει κανείς όσα συνέβησαν πριν από σχεδόν 10 ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται πως περιπλέκονται ξανά, καθώς ήταν σειρά του υφυπουργού Οικονομικών να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για το επίδομα Πάσχα.

Ανακοίνωση

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση του ίδιου του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Θεοχάρη στη Θεσσαλονίκη. Σε ερώτηση για την πιθανότητα χορήγησης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στις πιο ευάλωτες κατηγορίες πολιτών για το Πάσχα, ο Χάρης Θεοχάρης διευκρίνισε:

«Προς το παρόν είναι πάρα πολύ νωρίς για οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από το πασχαλινό bonus, κι αυτό διότι δεν έχουμε επαρκή στοιχεία για την πορεία εφαρμογής του Προϋπολογισμού. Εχουμε μια πρώτη εικόνα για τον Ιανουάριο – και, μάλιστα, χωρίς τα οριστικά δεδομένα, άρα δεν είναι δυνατόν να αποφανθούμε εάν υπάρχουν ή όχι περιθώρια έκτακτης ενίσχυσης.

Ταυτόχρονα, όμως, όλοι οι Ελληνες γνωρίζουν καλά πλέον ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης νοιάζεται και στέκει πάντα στο πλευρό των ευάλωτων. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά και διαχρονικά από τα μέτρα στήριξης που λαμβάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – και, μάλιστα, πληρώνει σημαντικό πολιτικό κόστος γι’ αυτή την επιλογή. Ομως, παρά τις επικρίσεις, εμείς πιστεύουμε ότι η ενίσχυση που δίνουμε είναι σωστή και δίκαιη, εξ ου και θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε – υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν τα περιθώρια. Αλλά επαναλαμβάνω πως τα περιθώρια αυτά είναι συγκεκριμένα και είναι στενά, διότι διανύουμε έτος δημοσιονομικής προσαρμογής. Συγκεκριμένα, το πρωτογενές πλεόνασμα του 1,1% του ΑΕΠ, το οποίο πέτυχε ο Προϋπολογισμός το 2023, πρέπει να το αυξήσουμε στο 2,1% του ΑΕΠ».

Τα αντιφατικά μηνύματα που στέλνει η κυβέρνηση στους πολίτες μάλλον τους έχουν μπερδέψει. Ισως όμως, στο μεσοδιάστημα να έπαιξαν ρόλο οι δημοσκοπήσεις αλλά και οι φωνές του κόσμου ότι η ακρίβεια στα τρόφιμα συνεχίζεται ανεξέλεγκτα, ενώ ανεβαίνουν αδικαιολόγητα και οι τιμές στα καύσιμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα