Θρασύτατη ομολογία Κυριάκου για την ακρίβεια

Παραδέχτηκε ότι χάθηκε η μάχη στο ράφι και επανέλαβε άλλη μια φορά τις υποσχέσεις για μέσο μισθό 1.500 ευρώ το… 2027

Σε θρασύτατη ομολογία ότι έχει χάσει οριστικά τη μάχη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας (σ.σ.: ουσιαστικά δεν έδωσε ποτέ αυτή τη μάχη) προχώρησε χθες εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε πως η απάντηση στην ακρίβεια είναι οι αυξήσεις των μισθών και τα μέτρα κατά των ανατιμήσεων.

«Η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα των οικογενειών. Απαντάμε με αυξήσεις μισθών. Ο μέσος μισθός να φτάσει στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος τα 950 το 2027. Θα τον πετύχουμε τον στόχο. Ηδη από το 2019 οι μισθοί έχουν αυξηθεί λίγο παραπάνω από 20%. Πέφτει η ανεργία. Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν περισσότερο για να προσεγγίσουν εργαζομένους».

Ομως μέχρι να φτάσει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ, στο τέλος της τετραετίας σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του, η ακρίβεια θα ζει και θα βασιλεύει και συνεχώς θα διογκώνεται, καθιστώντας στο τέλος όποιες αυξήσεις μισθών δώρο άδωρο. Πολύ περισσότερο που είναι αμφίβολο να φτάσει ο μέσος μισθός το 2027 στα 1.500 ευρώ, αν σκεφτεί κανείς ότι ο κατώτατος μισθός με την αύξηση που θα δοθεί από 1ης Απριλίου θα είναι λίγο πάνω από τα 800 ευρώ. Οπως είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης, αυτή η αύξηση θα συμπαρασύρει τα σχετικά επιδόματα αλλά και τις τριετίες.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο ομολόγησε ότι έχει χάσει τη μάχη της ακρίβειας, αλλά έσπευσε να… δικαιολογήσει και τις εταιρίες που αυξάνουν υπέρογκα τις τιμές. Είπε μεταξύ άλλων: «Υπήρχε λόγος που αυξήθηκαν οι τιμές. Διότι αυξήθηκαν οι συντελεστές του κόστους. Δεν υπάρχει όμως λόγος να υπάρχουν όταν οι συντελεστές κόστους πέφτουν»! Επίσης δικαιολογίες βρήκε και για τις αυξήσεις των ενοικίων. Υποστήριξε δηλαδή ότι τα ενοίκια αυξήθηκαν διότι η οικονομία πάει καλύτερα και η ζήτηση για σπίτια είναι μεγαλύτερη από την προσφορά. «Για τον λόγο αυτό κάναμε προγράμματα όπως το “Σπίτι μου”, τα προγράμματα “Ανακαινίζω – Ενοικιάζω”, ενώ παράλληλα προχωράμε και σε πρόσθετα προγράμματα»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα