Επαίσχυντη επίθεση στην Εκκλησία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο στόχαστρο η απόφαση για το άνοιγμα των ναών. Βολές από Σκουρλέτη για τα σχολεία και εγρήγορση για εκλογές

Με την Εκκλησία τα βάζει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας ανομολόγητες πολιτικές σκοπιμότητες στο Μέγαρο Μαξίμου για την κυβερνητική απόφαση να ανοίξουν οι ναοί στις 17 Μαΐου. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός υπέκυψε στην ασφυκτική πίεση της Ιεραρχίας, η οποία δεν κρύβει την οργή της για την αντιμετώπιση που επιφύλαξε η κυβέρνηση στην Εκκλησία.

Ως εκ τούτου, η επίσημη γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως την εκφράζουν τα στελέχη πρώτης γραμμής, συνοψίζεται στη φαινομενικά αφελή απορία: «Βάσει ποιας σκοπιμότητας προχωρά η κυβέρνηση στο άνοιγμα και ποιες άλλες πολιτικές σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από αυτή την απόφασή της;» Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο διάγγελμά του ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε: «Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη θεία λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες, πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα».

Την ίδια στιγμή, οξύτατη είναι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στο άνοιγμα των σχολείων. «Στα σχολεία αναλαμβάνουμε ένα ρίσκο το οποίο δεν θα έπρεπε να αναλάβουμε. Πέρα από τη γ΄ λυκείου που, για ψυχολογικούς λόγους, θα έπρεπε να ανοίξουν κάποιες μέρες τα σχολεία για να μπουν τα παιδιά σε μια λογική εξετάσεων» λέει ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Διακρίσεις

Ο ίδιος εξήγησε ότι πρέπει να υπάρξουν διακρίσεις: «Για την οικονομία το καταλαβαίνω. Να αναλάβουμε ένα ρίσκο με προϋποθέσεις και όρους, διότι ο κόσμος πρέπει να ζήσει, οι επιχειρήσεις πρέπει να ζήσουν. Αλλά κανένας λόγος δεν υπάρχει, στο τέλος της χρονιάς, να ανοίξουν τα σχολεία, να βάλουμε σε δοκιμασία τον πληθυσμό, να έχουμε μια έξαρση κρουσμάτων και να χάσουμε ό,τι κερδίσαμε».

Το θέμα της οικονομίας πάντως, όπως φάνηκε από τη χθεσινή εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στο Πολιτικό Συμβούλιο, φαίνεται πως θα το σηκώσει ψηλά ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας ταυτόχρονα και στα σενάρια των εκλογών. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έχει υιοθετήσει τη λογική του προγράμματός μας για εμπροσθοβαρή και οριζόντια μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων, της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά αντιθέτως αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να προωθήσει μία σκληρά αντιλαϊκή ατζέντα προς όφελος μίας μικρής επιχειρηματικής ελίτ» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως το σχέδιο της κυβέρνησης θα φέρει «τεράστια ύφεση, ανεργία και χιλιάδες λουκέτα στην αγορά». «Με αυτά τα δεδομένα, οι πρόωρες εκλογές, όσο και αν οι συνθήκες δεν τις ευνοούν ούτε τις επιτρέπουν, ίσως να καταστούν αναπόφευκτες, δεδομένου ότι αυτό που έρχεται με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το δικαιολογήσει» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα