Αμετανόητος ο Σόιμπλε! Δήλωσε ότι το κράτος δεν μπορεί να δώσει βοήθεια και παροχές

Να μην αφήσει καμία αμφιβολία για την αναλγησία που τον διακρίνει θέλησε για άλλη μία φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ακόμη και από τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας δεν έχει χάσει ίχνος από τη σκληρότητα που τον χαρακτήριζε ως υπουργό Οικονομικών της χώρας του. Αυτή τη φορά ο «δρ Θάνατος», μιλώντας στην «Offenburger Tageblatt», δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος γιατί «οι πολίτες σχηματίζουν την εντύπωση ότι το κράτος αναλαμβάνει όλα τα έξοδα» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού! «Το κράτος όμως» προειδοποίησε ο Σόιμπλε «δεν μπορεί να δώσει για οικονομική βοήθεια και κοινωνικές παροχές περισσότερα χρήματα από αυτά που αντιστοιχούν στο πραγματικό μέγεθος της οικονομίας».

Τι και αν η πλειονότητα των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων δοκιμάζονται σκληρά υπό το βάρος του πολυήμερου lockdown, η ευαισθησία του Σόιμπλε αφορά μόνο τις αγορές και η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει στο ζύγι με την… επιχειρηματικότητα και τους «σφιχτούς» προϋπολογισμούς. Ή όταν μπαίνει, χάνει. Ετσι, ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής επισήμανε ότι η λύση βρίσκεται στις «κοινές αποφάσεις» για την ανάκαμψη της οικονομίας τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη.

Επέμεινε, δε, πως πρέπει να ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για το κατά πόσο η ανθρώπινη ζωή και υγεία έχουν απόλυτη προτεραιότητα, τονίζοντας ότι «υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα». Υπενθύμισε έτσι και τις προ μερικών ημερών δηλώσεις του πως «δεν είναι με απόλυτο τρόπο ορθός ο ισχυρισμός ότι όλα υποχωρούν για την προστασία της ζωής».

Υπό το πρίσμα των δηλώσεων του Σόιμπλε, δεν προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι οι βιομήχανοι επιχείρησαν προχθές να… τραβήξουν το αυτί της Ανγκελα Μέρκελ για τη χασούρα τους. Ο Σύνδεσμος Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) εξέφρασε την ανησυχία του για τα περιοριστικά μέτρα, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για την επιστροφή στην «κανονικότητα». Οπως τόνισε ο επικεφαλής του BDI Ντίτερ Κεμπφ, «κάθε εβδομάδα του lockdown στοιχίζει στη γερμανική οικονομία ένα διψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γερμανικός Σύνδεσμος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (BVMW), ο οποίος, σε ανοιχτή επιστολή προς την Ανγκελα Μέρκελ, απηύθυνε σαφές μήνυμα: «Προχωρήστε σε άρση του lockdown πριν να είναι πολύ αργά»!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα