Ευρώπη: Αντί να δώσουν κονδύλια, κάνουν τηλεμαραθώνιο

Λύση για να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη βρήκαν οι Ευρωπαίοι που, αντί να δώσουν χρήματα για την ανάπτυξη της έρευνας κατά του κορονοϊού, αποφάσισαν να δώσουν ψίχουλα που θα τα μαζέψουν από τηλεμαραθώνιο!

Κι όπου τηλεμαραθώνιος, η διεθνής διάσκεψη δωρητών, η οποία πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει στόχο τη συγκέντρωση 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία θα στηριχτεί η προσπάθεια ανάπτυξης εμβολίου και θεραπείας κατά του κορονοϊού.

«Κανένας από εμάς δεν έχει ανοσία στην πανδημία και κανένας μας δεν θα νικήσει τον ιό μόνος του. Δεν θα είμαστε πραγματικά ασφαλείς μέχρι να είναι ασφαλείς όλοι – κάθε χωριό, κάθε πόλη και κάθε χώρα στον κόσμο» επισημαίνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε άρθρο στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung» που συνυπογράφει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την Ανγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και της Νορβηγίας Ερνα Σόλμπεργκ.

Κι ενώ αναγνωρίζουν πως «πρόκειται για άνευ προηγουμένου, πραγματικά παγκόσμια πρόκληση», την αλληλεγγύη τους αποφάσισαν να τη δείξουν ξανά διά της πλαγίας οδού και φυσικά με ξένα χρήματα. «Πρέπει να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για να την ξεπεράσουμε. Πρέπει να συγκεντρώσουμε τα καλύτερα και πιο λαμπρά μυαλά του κόσμου προκειμένου να δημιουργήσουμε εμβόλια, θεραπεία και φάρμακα για τον κόσμο» αναφέρουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και τονίζουν ότι θέλουν να ηγηθούν της παγκόσμιας αντίδρασης και στήριξης. «Ο στόχος μας είναι σαφής: την 4η Μαΐου θέλουμε να ξεκινήσουμε, στο πλαίσιο της ψηφιακής διάσκεψης δωρητών, προκειμένου να συγκεντρώσουμε 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι πόροι που θα συγκεντρώσουμε θα αρχίσουν μια χωρίς προηγούμενο παγκόσμια συνεργασία μεταξύ επιστημόνων και αξιωματούχων, οι οποίοι θα επιβλέπουν μεταξύ κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών, ιδρυμάτων και εκπροσώπων του συστήματος υγείας» τονίζουν. «Εάν καταφέρουμε να αναπτύξουμε εμβόλιο, το οποίο θα έχει προέλθει από τις ειρηνικές προσπάθειες όλου του κόσμου, αυτό θα αποτελέσει μοναδικό δημόσιο αγαθό για τον 21ο αιώνα. Μαζί με τους εταίρους μας δεσμευόμαστε να το καταστήσουμε διαθέσιμο προς όλους» διαβεβαιώνουν οι υπογράφοντες και τονίζουν εμφατικά πως «σήμερα είναι ο κόσμος εναντίον του κορονοϊού. Μαζί θα νικήσουμε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα