Απαράδεκτη επίθεση του Γεραπετρίτη στον Τραμπ

Επίθεση -άνευ λόγου και αιτίας- στον Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, δείχνοντας ότι δεν έχει συναίσθηση του ρόλου του και βάζοντας σε κίνδυνο τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ. Ο κ. Γεραπετρίτης, υιοθετώντας τις αιτιάσεις της άκρας Αριστεράς, ανέφερε ότι βλέπει μια «δημοκρατική παρακμή» στις ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως πρόκειται για εκφυλισμό του κράτους δικαίου, αλλά και ότι μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω η συμπεριφορά των κρατούντων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υποστήριξε, μάλιστα, και ότι θα πρέπει να υπάρξει οικουμενική αντίδραση για τη διασφάλιση της κοινωνικής ανοχής και προστασίας όλων των πολιτών. Από ό,τι φαίνεται για την κυβέρνηση είναι πιο σημαντικό να υπερασπίζεται την αριστερίστικη άποψη για το τι συμβαίνει στις ΗΠΑ -άποψη η οποία θεωρεί το «νόμος και τάξη» προφανώς δευτερεύον- παρά να διατηρεί καλές σχέσεις με την κυβέρνηση της χώρας. Επιπρόσθετα, ο υπουργός Επικρατείας ισχυρίστηκε ότι στην Ευρώπη δεν μπορούμε να έχουμε τέτοιες καταστάσεις επειδή υπάρχουν «πολύ ισχυροί δημοκρατικοί θεσμοί και κράτος δικαίου», τονίζοντας μάλιστα ότι στην Ευρώπη έχουμε «τα νομικά και πολιτισμικά εργαλεία για να το διαχειριστούμε».

Προφανώς ο κ. Γεραπετρίτης δεν θυμάται το 2008, όταν οι αντίστοιχοι «αντίφα» στην Ελλάδα έκαιγαν επί ημέρες την Αθήνα. Και τότε το κόμμα στο οποίο συμμετέχει κατήγγειλε την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου, κάτι που αποδείχθηκε ότι ήταν αλήθεια. Μάλλον δεν θυμάται ούτε και αντίστοιχα γεγονότα στο Παρίσι, τα οποία μάλιστα είχαν γίνει «παράδοση» και επαναλαμβάνονταν κάθε χρόνο. Όπως και να έχει όμως, ο υπουργός Επικρατείας θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του και να μη θέτει την εξωτερική πολιτική της χώρας μας σε δεύτερη μοίρα έναντι του να κερδίσει τη συμπάθεια της άκρας Αριστεράς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα