Ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε 13 συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα στην τρέχουσα σεζόν, σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εξισώνοντας μια επίδοση που κρατούσε αμετάβλητη από το 2001.
Το Τριφύλλι, με δέκα νίκες και τρεις ισοπαλίες στο ενεργητικό του, φτάνει πλέον την απόδοση της περιόδου 2001-02, όταν υπό τις οδηγίες του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα παρέμενε αήττητο, ώσπου να γνωρίσει την πρώτη του ήττα στις 16 Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς, στο Λονδίνο, με 2-1 από την Άρσεναλ για το Champions League.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα της Super League, ο Παναθηναϊκός είχε τότε συγκεντρώσει εννέα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες πριν από εκείνη την αναμέτρηση.
Στο διάστημα ανάμεσα στις δύο αυτές σεζόν, η μόνη φορά που το πράσινο συγκρότημα πλησίασε αντίστοιχη επίδοση ήταν το 2018-19, όταν έμεινε αήττητο για οκτώ παιχνίδια στο ξεκίνημα της χρονιάς με προπονητή τον Γιώργο Δώνη. Εκείνη η σεζόν, ωστόσο, δεν περιλάμβανε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, γεγονός που την καθιστά δυσανάλογη σε σχέση με τη σημερινή πορεία.
Πριν από το 2001-02, το ρεκόρ αήττητου ξεκινήματος σε σεζόν με ευρωπαϊκές συμμετοχές ανήκε στην περίοδο 1995-96, επί προπονητή Χουάν Ραμόν Ρότσα, με έντεκα συνολικά ματς χωρίς ήττα (οκτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες). Η ίδια επίδοση επαναλήφθηκε δύο φορές τα επόμενα χρόνια. Το 1999-00, με τον Γιάννη Κυράστα στον πάγκο (εννέα νίκες, δύο ισοπαλίες), και το 2000-01, υπό τον Άγγελο Αναστασιάδη (εννέα νίκες, δύο ισοπαλίες).
Εντελώς διαφορετική κατηγορία αποτελούν οι απόλυτες επιδόσεις του συλλόγου, οι οποίες παραμένουν δυσθεώρητες. Το 1963-64, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα χωρίς καμία ήττα, ενώ προσμετρώντας και τρεις αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος, ο συνολικός αριθμός αήττητων εμφανίσεων εκτινάχθηκε στα 33 ματς, με προπονητή τον Στέφαν Μπόμπεκ, χωρίς όμως ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.
Ανάλογη περίπτωση αποτελεί και η σεζόν 1983-84, όταν με τον Γιάτσεκ Γκμοχ στον πάγκο, η ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 20 νίκες και έξι ισοπαλίες, μέχρι την ήττα της στη Λάρισα από την ΑΕΛ με 1-0, στις 4 Μαρτίου 1984.
