Ο Χαρίτσης «πληρώνει» τον εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ

Σενάρια αλλαγής του εκπροσώπου, καθώς οι σχέσεις κόμματος – Τύπου είναι στο… ναδίρ! Φαβορί για τη θέση η Αχτσιόγλου

Ο Αλέξης Χαρίτσης, σύμφωνα με διαρροές από την Κουμουνδούρου, εμφανίζεται να πληρώνει την επικοινωνιακή ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ και τον αδυσώπητο πόλεμο των φατριών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, ο οποίος δεν έχει προκαλέσει, εδώ που τα λέμε, ιδιαίτερες αντιπάθειες στον χώρο των ΜΜΕ, κρίνεται, σύμφωνα με επιλεκτικές διαρροές, σκόπιμο να παραχωρήσει τη θέση του σε ένα περισσότερο ελκυστικό πρόσωπο που θα επιφορτιστεί με το καθήκον να αναθερμάνει τις σχέσεις του κόμματος με δημοσιογράφους και εφημερίδες, οι οποίες βρίσκονται στο ναδίρ. Στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ωριμάζει η ιδέα για αλλαγές στη θέση του εκπροσώπου, αλλά και για γενναίες αναθεωρήσεις στην επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος, η οποία καταφανώς είναι προβληματική.

Το εγχείρημα, αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, θα περιλάβει την πλειονότητα των προσώπων που μπορεί να διεκδικούν περγαμηνές προσφοράς σε δύσκολες συνθήκες, αλλά φαίνεται ότι πλέον έχουν περιέλθει σε συνθήκες παρατεταμένης δημιουργικής ανυδρίας. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται συζήτηση για αλλαγή και του εκπροσώπου το επόμενο διάστημα, με φαβορί για τον ρόλο γυναίκα στέλεχος και πρώτο όνομα την πρώην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Κοινός τόπος όσων έρχονται σε επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στις επίσημες κομματικές διαδικασίες, είναι η χείριστη υποδοχή που επιφυλάσσεται για τους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως «προφυλακή του εχθρού». Το τμήμα Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά γενική ομολογία, είναι φανερό ότι πάσχει, επειδή, όπως ομολογείται, αδυνατεί να κάνει τις αναγκαίες διακρίσεις ανάμεσα σε επαγγελματίες δημοσιογράφους που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους και τους… υπόλοιπους.
Εξάλλου, έχει ήδη καταγραφεί η έλλειψη στοιχειώδους συντονισμού των στελεχών που εμφανίζονται στα ΜΜΕ, τα οποία ομιλούν επί παντός επιστητού προκαλώντας σύγχυση και θολώνοντας καθημερινά την ήδη αβέβαιη γραμμή του κόμματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα