«Απάντηση» του Ιωάννη Φιλιππάκη στις άθλιες μεθοδεύσεις!

Κατέρριψε με ισχυρά νομικά επιχειρήματα την παρανομία της πλειοψηφίας να τον καλέσει ως ύποπτο στην Προανακριτική

Τη χαριστική βολή -και τυπικά- έδωσε στις άθλιες μεθοδεύσεις ο εκδότης της «δημοκρατίας» Γιάννης Φιλιππάκης κατά την παρουσία του στην Προανακριτική της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπου κλήθηκε με την ιδιότητα του… υπόπτου! Η απρεπής συμπεριφορά και η θεατρική μεθόδευση της επιτροπής φάνηκαν βεβαίως από την αρχή, όταν χωρίς κανέναν λόγο ο κ. Φιλιππάκης, ο Αλέξανδρος Τάρκας, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Γιάννα Παπαδάκου οδηγήθηκαν σε χωριστές αίθουσες, σαν να επρόκειτο να συνεννοηθούν τελευταία στιγμή για κάτι… εξωφρενικό!

Ο εκδότης της «δημοκρατίας» κατέρριψε με ισχυρά νομικά επιχειρήματα την πραξικοπηματική, αλλά κυρίως παράνομη κίνηση που επιχειρούν τα μέλη της πλειοψηφίας να τον καλέσουν ως ύποπτο στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, χωρίς καν να έχει ασκηθεί δίωξη στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο! Στο υπόμνημά του ο κ. Φιλιππάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η Προανακριτική στερείται δικαιοδοσίας και αρμοδιότητας να επεκτείνει την εξέταση σε βάρος πολιτών, δηλαδή μη πολιτικών προσώπων, καλώντας τους ως υπόπτους.

Υπογράμμισε ακόμη ότι αποτελεί υπέρβαση εξουσίας της επιτροπής το γεγονός πως ο ίδιος δεν κλήθηκε να καταθέσει ενόρκως ως μάρτυρας, γεγονός που προσβάλλει κατάφωρα τα συνταγματικά του δικαιώματα, γι’ αυτό και κατέθεσε αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας.

Απέδειξε, δηλαδή, ότι τα μέλη της επιτροπής επιχειρούν να μετατρέψουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία σε πολίτευμα μπανανίας ή, ακόμα χειρότερα, σε κέντρο διώξεων σταλινικού τύπου. Με απώτερο στόχο, φυσικά, τη συγκάλυψη δύο τεράστιων σκανδάλων που προκάλεσαν ασύλληπτη ζημιά στην πατρίδα και στον Ελληνα πολίτη: το σκάνδαλο Novartis και το σκάνδαλο της «λίστας Λαγκάρντ».

Βεβαίως, ο κ. Φιλιππάκης είχε δηλώσει ότι, παρά τις ακυρότητες της διαδικασίας, θα προσέλθει στη Βουλή για να καταθέσει τις απαιτούμενες από αυτόν εξηγήσεις, ασκώντας όμως το σύνολο των δικαιωμάτων του, όπως είναι η εύλογη και δίκαιη προθεσμία, ώστε να έχει τη δυνατότητα επαρκούς ετοιμασίας, δεδομένου πως ο όγκος της δικογραφίας είναι τεράστιος, αλλά και η κλήση των μαρτύρων που θα προτείνει για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Ζήτησε, μάλιστα, 30 μέρες προθεσμία καθώς η δικογραφία αποτελείται από μερικές χιλιάδες σελίδες, ωστόσο τα μέλη της προανακριτικής θεώρησαν ότι μπορεί η ανάγνωση τόσων χιλιάδων σελίδων να πραγματοποιηθεί μέσα σε 14 ημέρες, αφού τελικά τον κάλεσαν για εξηγήσεις στις 18 Ιουνίου. Επίσης, πρότεινε μία λίστα με 29 σημαντικούς για τους ισχυρισμούς του μάρτυρες.

Τόσο η προθεσμία όσο και η έγκριση ή μη των μαρτύρων που έχει προτείνει θα κρίνουν τον τρόπο με τον οποίον η πλειοψηφία της Προανακριτικής θα επιχειρήσει τη συγκάλυψη των σκανδάλων και τη δημιουργία στην κοινή γνώμη της εντύπωσης ότι αυτοί που λήστεψαν τα δημόσια ταμεία και τον ελληνικό λαό, αυτοί που ξέπλεναν χρήμα κλεμμένο από κάθε λογής σκάνδαλο, είναι θύματα σκευωρίας! Βεβαίως, μια ματιά και μόνο στα άδεια ταμεία που άφησαν πίσω τους στοιχειοθετεί τα εγκλήματά τους για τα οποία αργά ή γρήγορα θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Η λίστα των μαρτύρων που ζήτησε να κληθούν ο εκδότης της «δημοκρατίας»

Ο κ. Φιλιππάκης έχει ζητήσει τους εξής μάρτυρες, που θα μπορέσουν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς του:

• Τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο είχε συναντηθεί στις 11-12-2012 και ώρα 20.30 στο Μ. Μαξίμου, παρουσία του κ. Αλ. Τάρκα, όπου τους ζητήθηκε πιεστικά να μη γράφουν τίποτα για τις υποθέσεις των κ.κ. Σταύρου Παπασταύρου, Σάμπυ Μιωνή και Αγγέλου Μεταξά, για ένα διάστημα 2-3 μηνών. Ο κ. Σαμαράς μάλιστα εκμυστηρεύτηκε στον κ. Φιλιππάκη πως «είχε σκοπό να τον απομακρύνει (Σταύρος Παπασταύρος) από το επιτελείο του γιατί γνώριζε τις δραστηριότητές του». Από ένα σημείο και μετά στη συνάντηση συμμετείχε και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Γιώργος Μουρούτης.

• Τους συνέταιρους Σάμπυ Μιωνή, Σταύρο Παπασταύρου και Αγγελο Μεταξά.

• Τον Νικόλαο Ιατρού, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος του Σ. Μιωνή στην περίοδο διαπραγματεύσεων (τέλη 2017 έως Μάρτιο 2018) που οδήγησε στην υπογραφή του Roadmap αλλά και στο επόμενο χρονικό διάστημα παρέλαβε -ως μεσεγγυούχος θεματοφύλακας- για λογαριασμό του Σ. Μιωνή την επιταγή εγγύησης υπέρ του Σ. Μιωνή ποσού 200.000 ευρώ. Ηταν παρών και ως εκπρόσωπος του Σ. Μιωνή στη συνάντηση στο γραφείο του πρώην υπουργού Ν. Παππά τον Μάιο του 2018).

• Τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, για συμπληρωματική εξέταση.

• Τον Μάρκο Καμχή, συγγραφέα και τελικό αποστολέα του Roadmap, στον κ. Ιατρού.

• Τον Μανώλη Μαργωμένο, ο οποίος ήταν ο δικηγόρος του, όπως και του κ. Τάρκα, καθ’ όλη την αντιδικία και τις διαπραγματεύσεις με Σ. Μιωνή.

• Τον David Hooper, ο οποίος ήταν ο Αγγλος δικηγόρος του κ. Φιλιππάκη, όπως και του κ. Τάρκα.

• Τους Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Zvika Barak, για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2016, στο γραφείο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου,

• Τους Yuval Sasson, Gillia Tamir Raik και Γιάννη Ολυμπίου, για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2016 στο γραφείο Θωμά Βαρβιτσιώτη – Γιάννη Ολυμπίου.

• Τον Μαυρουδή Βορίδη, επειδή ήταν ο φερόμενος ως «αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης» στη σχετική μήνυση του Σ. Μιωνή στο Ισραήλ, τον Απρίλιο του 2019, αλλά και για τη σχέση του με όλες τις πλευρές στην αντιδικία από το 2012.

• Τον Ερβέ Φαλτσιανί, «πατέρα» της «λίστας Λαγκάρντ», και τον δικηγόρο του Aλέξανδρο Παπαστεργιόπουλο.

• Τον Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με δημοσιεύματα όπου εταιρία των κ.κ. Σ. Μιωνή, Μ. Καμχή και Στ. Παπασταύρου φέρεται ως υποψήφια για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

• Στελέχη του ΚΕΦΟΜΕΠ που είχαν χειριστεί τους φακέλους των Παπασταύρου – Μιωνή – Αγγ. Μεταξά.

• Τον εκδότη Ιωάννη Κουρτάκη, για την προαναγγελία ενεργειών -ήδη από το καλοκαίρι του 2019- της Προανακριτικής.

• Τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη.

• Την Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου, ειδική ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση της συνέργειας σε απάτη και ψευδή βεβαίωση κατά του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος των κ.κ. Σ. Μιωνή και Στ. Παπασταύρου (η οποία προήλθε από στοιχεία που εστάλησαν κατόπιν δικαστικής συνδρομής των Βρετανικών Παρθένων Νήσων στη Βουλή για έρευνα Πόθεν Εσχες Στ. Παπασταύρου).

• Την Ελένη Οικονόμου, πρόεδρο Πρωτοδικών, η οποία έχει εκδώσει «κατά σύμπτωση» δύο αποφάσεις εναντίον του κ. Φιλιππάκη, με εξαιρετικά περίεργες και αδικαιολόγητες αιτιολογίες, στην αντιδικία που υπήρχε με τον Σάμπυ Μιωνή.

• Τον Σπήλιο Λιβανό, λόγω της προσωπικής σχέσης του με τον κ. Αλ. Τάρκα (τον έχει παντρέψει) και τον κ. Στ. Παπασταύρου (του έχει βαφτίσει ένα εκ των τέκνων του),

• Τους εισαγγελείς Τουλουπάκη, Καλούδη, Ντζούρα.

• Τους πρώην υπουργούς Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου και Σταύρο Κοντονή.

• Τον Γιώργο Βασιλειάδη, τέως γ.γ. Διαφθοράς.

• Τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, επειδή ήταν προσωπικός φίλος του Σ. Μιωνή και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα