H Ελένη Tουλουπάκη ξεσκεπάζει την αληθινή σκευωρία

Η εισαγγελέας μιλά για πρόσωπα και συμφέροντα που προσπαθούν να μετατρέψουν σε θηράματα τους κυνηγούς της διαφθοράς

Από τη Μαρία Παναγιώτου

Την πραγματική σκευωρία φώτισε η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία ενορχηστρώθηκε από όσους σχεδίασαν την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που αρχικώς προσπαθούσε να ξεπλύνει το σκάνδαλο Novartis, ενώ τώρα προσπαθεί να ξεπλύνει και το σκάνδαλο της «λίστας Λαγκάρντ» στις πολυσέλιδες εξηγήσεις που κατέθεσε στα μέσα Μαΐου στον Αρειο Πάγο και στους αντιεισαγγελείς Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

Συγκεκριμένα, η κυρία Τουλουπάκη στις εξηγήσεις της κάνει λόγο για «ανομολόγητη σκευωρία» όσων έχουν λόγο να δρουν πέρα από κάθε έλεγχο, με στόχο να μετατρέψουν τους κυνηγούς της διαφθοράς σε θηράματα των συμφερόντων, ώστε… να ανθίζει η διαφθορά. «H προσωπική, ηθική μου εξόντωση είναι ίσως η λιγότερο σημαντική συνέπεια αυτής της αήθους προσπάθειας. Η σημαντικότερη είναι η ανεπανόρθωτη θεσμική βλάβη που προκαλείται όχι μόνο στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά στην ελληνική Δικαιοσύνη γενικότερα. Αναρωτιέμαι, μετά την παρούσα υπόθεση, ποιος δικαστικός λειτουργός θα τολμήσει να ασχοληθεί με θέματα διαφθοράς πολιτικού προσώπου; Θα υπάρξει ποτέ ξανά κανείς πρόθυμος να καταθέσει ως μάρτυρας σε ένα κράτος που το καθεστώς προστασίας, που ισχύει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη, απαξιώνεται ως δωσιλογισμός; Ποια ξένη Αρχή θα ξαναδώσει στοιχεία στην Ελλάδα;» αναρωτιέται η κυρία Τουλουπάκη.

Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς αποδεικνύει τα παραπάνω, υπενθυμίζοντας ότι ο Νίκος Μανιαδάκης το φθινόπωρο του 2018, όταν ακόμη ήταν προστατευόμενος μάρτυρας, επισκέφτηκε το τμήμα προστασίας μαρτύρων της ΓΑΔΑ κι ανέφερε ότι ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας τον φώναξε σε γεύμα, όπου του είπε πως ο ίδιος μαζί με δύο ακόμα πολιτικά πρόσωπα που ερευνώνται για την υπόθεση είχαν αποφασίσει να τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες, όταν άλλαζε η κυβέρνηση!

Ταξίδι στη Βιένη

Τα αποδεικνύει ακόμη θυμίζοντας ότι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής, ο οποίος ανέσυρε τις μηνύσεις των κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Ανδρέα Λοβέρδου μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, επέλεξε να επιστρέψει με άλλη πτήση από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς από το περίφημο ταξίδι στη Βιένη. Σε αυτή την πτήση, όμως, ήταν παρέα με τον κ. Λοβέρδο και μάλιστα κάθισαν σε διπλανές θέσεις!

Κάνοντας λόγο για σουρεαλιστική φαρσοκωμωδία σε σχέση με τις κατηγορίες για «στήσιμο» της υπόθεσης Novartis, εφόσον οι φάκελοι των περισσότερων πολιτικών προσώπων έχουν αρχειοθετηθεί, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς τα αποδεικνύει, τέλος, δείχνοντας την εφημερίδα «Παραπολιτικά» και τον επικεφαλής της Παναγιώτη Τζένο, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που τον Ιανουάριο του 2017, δηλαδή όσο εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς ήταν η Ελένη Ράικου, κι όχι η ίδια, που έκαναν λόγο για τέσσερις πρώην υπουργούς, μεγάλου βεληνεκούς που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο. Πρόκειται για την εφημερίδα που τα στελέχη της κάνουν σήμερα λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα, καταγγέλλοντας άλλες εφημερίδες κι όχι τον εαυτό τους.

Η κυρία Τουλουπάκη επισημαίνει, επίσης, πως η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν στηρίζεται αποκλειστικά στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά σε πλήθος στοιχείων από τους servers της Novartis, από πορισματικές εκθέσεις, από μαρτυρικές καταθέσεις κι από 50 αιτήματα δικαστικής συνδρομής. Ειδικά για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά υπογραμμίζει ότι κατατέθηκαν από τους προστατευόμενους μάρτυρες συγκεκριμένα, πραγματικά περιστατικά, η αξιοπιστία των οποίων ουδόλως αναιρέθηκε. Απλώς η υπόθεση του κ. Σαμαρά αρχειοθετήθηκε επειδή δεν προέκυψαν οι απαιτούμενες από τον νόμο αποδείξεις.

Δημοσίευμα

Σε σχέση δε με το επιχείρημα του κ. Σαμαρά πως η ύπαρξη πολιτικής σκευωρίας για το πρόσωπό του αποδεικνύεται από το γεγονός ότι υπήρξε δημοσίευμα εφημερίδας που προανήγγειλε την κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα που τον ενέπλεκε δύο μέρες προτού ο μάρτυρας δώσει αυτή την κατάθεση, η κυρία Τουλουπάκη υπενθυμίζει πως ο συγκεκριμένος μάρτυρας είχε αναφερθεί στις σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή, σε πέντε συνολικά καταθέσεις, μήνες πριν από το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι κύριοι Ζαχαρής και Σοφουλάκης διενεργούν έλεγχο για τους δικονομικούς χειρισμούς της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis μετά την ανάσυρση από τον Γιάννη Αγγελή των μηνύσεων των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου και Λοβέρδου, τις οποίες ο ίδιος είχε αρχειοθετήσει την άνοιξη του 2018.

Η εκδίκηση των διεφθαρμένων

Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον ότι ο αγώνας που δίνεται από τους εμπλεκομένους σε μια σειρά μεγάλων σκανδάλων είναι να σιωπήσουν και να «τιμωρηθούν» όλοι όσοι τόλμησαν να τους αποκαλύψουν. Παράλληλα δε με την κολυμβήθρα του Σιλωάμ των σκανδάλων δίνεται η ευκαιρία να υλοποιηθεί και το σχέδιο εκδίκησης και εξόντωσης των πάσης φύσεως αντιφρονούντων και μη συνεργάσιμων φωνών.

Όλη αυτή η προσπάθεια σιγοντάρεται και από όλους όσοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι αργά ή γρήγορα θα χτυπήσει και γι’ αυτούς η καμπάνα των σκανδάλων. Υπάρχει κανείς σήμερα που να αμφισβητεί ότι δύσκολα πλέον θα βρεθεί κάποιος σε θέση να ερευνήσει ή να καταγγείλει πολιτικούς για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος ή για οποιοδήποτε άλλο έγκλημα κατά της πατρίδας μας; Είτε πρόκειται για εισαγγελείς και μάρτυρες είτε για εκδότες και δημοσιογράφους.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα