Δημοσκόπηση-κόλαφος για τη Γιάννα Αγγελοπούλου και την «Ελλάδα 2021»

Ένας στους δύο Έλληνες αξιολογεί ήδη αρνητικά το έργο της διαβόητης «Επιτροπής 2021» που έχει συσταθεί υπό τη Γιάννα Αγγελοπούλου για τον πανηγυρικό εορτασμό των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Τα ευρήματα σχετικής πανελλαδικής δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρία Interview για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα ισοδυναμούν με βαρύ κατηγορητήριο, καθώς το 50% των ερωτηθέντων, έχοντας προφανώς υπόψη το ανυπέρβλητο πλιάτσικο της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου έκοβε κι έραβε η «εθνική Γιάννα», κρίνει αρνητικά το (έως σήμερα ανύπαρκτο…) «έργο» της επιτροπής, ενώ μόλις το 21% απαντά αμήχανα στη σχετική ερώτηση «θετικά και μάλλον θετικά». Την ίδια στιγμή, ενδεικτικό της παγερής αδιαφορίας των πολιτών για τις επικείμενες «γαλαζοαίματες» φιέστες, από τις οποίες έχει εξοβελιστεί ό,τι καλλιεργεί τη φιλοπατρία, είναι το γεγονός ότι το εντυπωσιακό 29% δηλώνει πλήρη άγνοια για την ύπαρξη της επιτροπής! Σημαντικά μηνύματα, εξάλλου, στέλνουν οι πολίτες και για τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, απευθύνοντας ηχηρό μήνυμα σε κάποιους «απρόθυμους των Αθηνών», τάσσεται υπέρ της κατασκευής φράχτη στον Έβρο (83%), ενώ εξίσου σημαντικό ποσοστό (56%), γεγονός αυτόχρημα άκρως ενθαρρυντικό, δηλώνει ότι επιθυμεί στρατιωτική απάντηση της Ελλάδας εάν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Την ίδια ώρα το 53% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση και των 300 βουλευτών για σύγκρουση με την Τουρκία εάν εκείνη υλοποιήσει τις απειλές της – ένδειξη που υποδεικνύει εμμέσως την αναγκαιότητα σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, όπως αξιώνουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη στο διάστημα από 4 έως 9 Ιουνίου 2020, στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται κατά 20,8 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 41,7%. Έπονται ΚΙΝ.ΑΛ. (6,8%), ΚΚΕ (4,4%), Ελληνική Λύση (4,6%) και ΜέΡΑ25 (3,3%).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα