Βρομάει… εκλογές η αντιπαράθεση με σημαία τα σκάνδαλα!

Υπόλογο το Μαξίμου για το κλίμα της σήψης και της παρακμής στο οποίο βυθίζεται πλέον η χώρα

Ρεπορτάζ Νίκος Μερτζάνης

Η Ελλάδα στα χρόνια της σήψης. Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από τα όρια ακόμη και της σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης και έχει φτάσει στο επικίνδυνο σημείο της άκρατης σκανδαλολογίας, με εκτόξευση λάσπης από όλες τις πλευρές. Όποια σχέδια,μπορεί να υπάρχουν στα επιτελεία των κομμάτων, είτε πρόκειται για εκλογές είτε για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα, δεν δικαιολογούν αυτή την κατάπτωση.

Η κατάσταση έχει γίνει επικίνδυνη, με τους μεν να δίνουν αποκαλύψεις για τις βρομιές του ΣΥΡΙΖΑ και τους δε να απαντούν με ακόμη πιο σοκαριστικές αποκαλύψεις, που φτάνουν ακόμη και σε κατηγορίες για παιδεραστία. Πόσες και ποιες από τις κατηγορίες που εκτοξεύονται είναι αληθείς ή ψευδείς ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντήσουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, οι δικαστές.

Εκεί έχει φτάσει η πολιτική ζωή του τόπου, με πρώτο υπεύθυνο την κυβέρνηση, αλλά και με άξιο συνεχιστή την Κουμουνδούρου. Γιατί είναι υπεύθυνο το Μέγαρο Μαξίμου; Αν ήθελαν να μη συνεχιστεί η σκανδαλολογία στη ζωή του τόπου, δεν θα υπήρχαν άμεσες ανακοινώσεις κυβερνητικών στελεχών που θα υποδαύλιζαν τη φωτιά. Μοιάζει να είναι επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου και όλος αυτός ο σχεδιασμός οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι πρόωρες εκλογές όχι μόνο δεν έχουν φύγει από το τραπέζι, αλλά προετοιμάζονται.

Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη ότι δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, η επίσπευση των οικονομικών παροχών, τα εγκαίνια σε εμβληματικές προεκλογικές δεσμεύσεις, όπως το Ελληνικό, αλλά και η πρόωρη καταβολή των αυξημένων επικουρικών συντάξεων «μυρίζουν» προσφυγή στις κάλπες. Η άλλη ανάγνωση, αυτή του αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα, την οικονομική ασφυξία, την κατάρρευση του τουρισμού αλλά και τις δυσκολίες στα εθνικά μας θέματα, δεν αποκλείει την πρώτη.

Η κυβέρνηση φαίνεται καθαρά ότι βάζει την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης και έχει παρασύρει και την αξιωματική αντιπολίτευση στο ίδιο πεδίο και, μάλιστα, έχει καταφέρει να αποδυναμώσει τον καταγγελτικό της χαρακτήρα και να τη βάλει να απολογείται για την περίοδο διακυβέρνησής της.

Το κλήμα ήταν στραβό από την αρχή. Από τότε που η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ν.Δ. αποφάσισε να συνεχίσει από εκεί που είχαν σταματήσει οι προηγούμενοι και να στείλει στην Προανακριτική τον πρώην υπουργό επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Από τότε η πολιτική ζωή της χώρας μπήκε σε ένα δυσώδες σπιράλ, το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες έχει κατακλύσει την κοινωνία.

Η πολιτική αντιπαράθεση τις τελευταίες μέρες εξαντλείται σε αποκαλύψεις που προέρχονται από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και από έγγραφα δικογραφιών που χρησιμοποιούνται σαν φέιγ βολάν από όλες τις πλευρές. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όσα αποκαλύπτονται από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του Σάμπυ Μιωνή με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, αλλά και όσα υποστηρίζει ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας και μιλά για παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητεί από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση και απειλεί με ειδικά δικαστήρια. Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί αποκαλύψεις από τους κοριούς της ΕΥΠ που εμπλέκουν βουλευτές της Ν.Δ. ακόμη και με παιδεραστία και ζητά από τον πρωθυπουργό να τους αποπέμψει. Βρόμα χωρίς μέτρο… την ώρα που η κοινωνία παλεύει να σταθεί όρθια!

Ξεκατίνιασμα στα… βοσκοτόπια του Καλογρίτσα

Ακόμη και μεταξύ τους πλακώνονται οι φορείς της πρώτη φορά Αριστεράς, πυροδοτώντας νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης με έντονη οσμή σκανδάλων, διαπλοκής αλλά και απόπειρας δημιουργίας ενός συστήματος ελέγχου των ΜΜΕ από τους τότε ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, ο επονομαζόμενος και «κόκκινος εργολάβος» Χρήστος Καλογρίτσας, που σύμφωνα με ανθρώπους του νέου περιβάλλοντός του δεν είναι διατεθειμένος να «πληρώσει τη νύφη» για τον ρόλο που του αποδίδεται κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε δικαστική του αντιδικία με την εταιρία CCC, λιβανέζικων συμφερόντων, κατήγγειλε έμμεσα τον Νίκο Παππά και τον Αλέξη Τσίπρα ότι προσπάθησαν να επηρεάσουν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Η συγκεκριμένη καταγγελία έγινε σε συνεδρίαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας την Τετάρτη που μας πέρασε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αστική διαφορά μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και της εταιρίας CCC, η οποία έχει προσφύγει κατά του πρώτου απαιτώντας την πληρωμή 3.000.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που δόθηκε για ένα mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η πλευρά του κ. Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρία «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του White House». Όταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι Καλογρίτσα -ανάμεσα στους οποίους είναι και o υπό έρευνα για τη Novartis Ανδρέας Λοβέρδος- ποιο είναι το «White House», η απάντησή τους ήταν αποκαλυπτική: «Oταν λέμε “White House”, εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά».

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ν.Δ., που έκανε λόγο για δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος και στα ΜΜΕ, που θα υπηρετεί το «μαγαζί». «Ξέραμε για τα βοσκοτόπια», σημειώνεται, «τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια», ενώ ως «πρωταγωνιστής» κατονομάζεται ο Νίκος Παππάς που χαρακτηρίζεται ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Στην ανακοίνωση της Ν.Δ. τίθεται ακόμη το ερώτημα εάν τα 3.000.000 ευρώ πήγαν στην έκδοση του «Documento», αλλά και πώς ο εργαζόμενος στην εφημερίδα κ. Βαξεβάνης «βρέθηκε ιδιοκτήτης».

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε δήλωσή του καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει στον ελληνικό λαό όσα γίνονταν στο «μαγαζί» και να απαντήσει αν δεν ήξερε τίποτα ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα