Ένα σοβαρό περιστατικό οπαδικής ή προσωπικής βίας αναστάτωσε το βράδυ της Δευτέρας την περιοχή του Αγίου Ιωάννη Χωστού στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ομάδα αλλοδαπών και δύο νεαροί ημεδαποί ενεπλάκησαν σε άγριο καυγά ακριβώς μπροστά από την τοπική εκκλησία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο Ελλήνων και την άμεση επέμβαση της αστυνομίας.
Η αφορμή και η κλιμάκωση
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η ένταση πυροδοτήθηκε ύστερα από φραστική αντιπαράθεση που είχε αρχικά ένας 18χρονος με την ομάδα των Σουδανών. Η κατάσταση ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο και η λογομαχία μετατράπηκε σε εκτεταμένη συμπλοκή. Αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο ανέφεραν πως οι αλλοδαποί επιτέθηκαν στον 18χρονο και στον 22χρονο φίλο του χρησιμοποιώντας γροθιές, κλωτσιές, αλλά και ξύλινα αντικείμενα.
Ο 22χρονος χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε εφημερεύον νοσοκομείο, καθώς έφερε τραύμα στο πόδι. Αφού του παρασχέθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες, πήρε εξιτήριο. Από την άλλη πλευρά, ο 18χρονος υπέστη ελαφρύτερα τραύματα, κυρίως μώλωπες και εκδορές.
Χειροπέδες σε έξι άτομα
Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο του επεισοδίου προχώρησαν άμεσα στη σύλληψη έξι υπηκόων Σουδάν. Στη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν κοντάρια.
Οι συλληφθέντες βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

