Βόλτες του Κυριάκου Μητσοτάκη με στρατιωτικό ελικόπτερο!

Ο Πέτσας ομολόγησε το αχρείαστο ταξίδι του πρωθυπουργού από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο εν μέσω κρίσης με την Τουρκία

Στρατιωτικό ελικόπτερο χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να μεταβεί από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο και να παρακολουθήσει το βράδυ της Κυριακής θεατρική παράσταση, όπως επιβεβαίωσε χθες, έπειτα από επίμονες ερωτήσεις, ο Στέλιος Πέτσας.

Είχε προηγηθεί ολιγόωρη επίσης απόδραση του πρωθυπουργού στο γραφικό νησί των Κυκλάδων, όπου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του επέδωσε με θερινή περιβολή και σε χαλαρή διάθεση ελληνικά διαβατήρια στον χολιγουντιανό αστέρα Τομ Χανκς και στη σύζυγό του, κάτι που πάντως επικρίθηκε, καθώς την ίδια ώρα ο ελληνικός στόλος εξακολουθούσε να παραμένει σε αμυντική διάταξη στο Αιγαίο και σίγουρα χρειάζεται τα μέσα του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ταξίδεψε αρχικά στην Πάρο με αεροπλάνο της γραμμής, αλλά στη συνέχεια αναγνώρισε ότι μετέβη από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο.

«Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την Πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας την ανάγκη χρήσης στρατιωτικού μέσου, σημείωσε ότι «η παράσταση “Πέρσες” του Αισχύλου είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με live streaming σε όλο τον κόσμο», γεγονός που κατά τον ίδιο καταδεικνύει «τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στο πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν της χώρας».

Αμέσως μετά επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα τα οποία του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως θα μπορεί κανείς να κρίνει με βάση το παρελθόν ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος το χρησιμοποιεί για να ασκεί τα καθήκοντά του».

Νωρίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση, ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση, σημείωνε μεταξύ άλλων: «Ο πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει και τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των διακοπών του. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει πως οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν είναι προσωπικό του ραδιοταξί, για να απασχολεί στρατιωτικό ελικόπτερο, την ώρα μάλιστα που όλος ο στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας». Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος δημοσίευμα στη στρατιωτική ιστοσελίδα militaire.gr, κάνει λόγο για χρήση τριών ελικοπτέρων και προειδοποιεί ότι θα επανέλθει στο θέμα…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα