Τηλεφώνημα-μυστήριο του Τραμπ στον Μητσοτάκη

Τηλεφώνημα-μυστήριο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε χθες ΒΡΑΔΥ ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της επέκτασης των χωρικών υδάτων μας στο Ιόνιο. Η επικοινωνία έγινε, μάλιστα, εν μέσω του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων, επομένως είχε τα χαρακτηριστικά του επείγοντος. Πάντως δεν έγινε γνωστό αν ο κ. Τραμπ ζήτησε κάτι συγκεκριμένο από τον κ. Μητσοτάκη και ποια ήταν η αφορμή του τηλεφωνήματος.

Το Μαξίμου σε ενημέρωσή του για το θέμα αναλώθηκε στα τετριμμένα αναφέροντας: «Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες». Το ερώτημα είναι αν βρίσκεται σε εξέλιξη διαμεσολαβητική προσπάθεια των ΗΠΑ μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας με στόχο τον απευθείας διάλογο.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα