Συνεχίζεται η απαράδεκτη σιωπή για τη δημοκρατία

Δεν μιλάει κανείς (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) από ΜΜΕ και κόμματα, ενώ επιμένουν στις απειλές οι πρακτορίσκοι της Αγκύρας.

Συγκινεί το άνευ προηγουμένου κύμα συμπαράστασης στη «δημοκρατία», που συνεχίζεται αδιάκοπα τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι Έλληνες πολίτες στέκονται σθεναρά και αποφασιστικά στο πλευρό μας, την ώρα που οι πρακτορίσκοι της Άγκυρας εξακολουθούν να στέλνουν απειλητικά μηνύματα στην εφημερίδα μας.

Κι όμως, παρά τις συνεχείς απειλές και τις αισχρές και μαζικές επιθέσεις στους υπευθύνους της «δημοκρατίας», τα πολιτικά κόμματα της χώρας -πλην της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου-, η ΕΣΗΕΑ, καθώς και το μιντιακό σύστημα έχουν σημάνει σιωπητήριο, επιλέγοντας την πλήρη και απόλυτη σιωπή.

Μπορεί για την Τουρκία λέξεις και εκφράσεις, όπως «ελευθεροτυπία», «ελευθερία της έκφρασης», «αυτονομία και ανεξαρτησία του Τύπου», να ακούγονται ως ανέκδοτα, καθώς, ως γνωστόν, ο Ερντογάν έχει αλλεργία στην αλήθεια, ωστόσο στην Ελλάδα η ελευθερία του Τύπου είναι κατοχυρωμένη και, ως εκ τούτου,  και ο πολιτικός, αλλά και ο δημοσιογραφικός κόσμος οφείλουν  να πάρουν θέση και να στηλιτεύσουν την προσπάθεια του  «σουλτάνου» να μας κάνει να σωπάσουμε.

Αντ’ αυτού, αντιμετώπισαν τη νέα τουρκική πρόκληση και τη μήνυση Ερντογάν στη «δημοκρατία» με εκκωφαντική σιωπή, μια στάση που, αν μη τι άλλο, προκαλεί πλείστα ερωτηματικά.

Ελάχιστες είναι οι φωτεινές εξαιρέσεις που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, όπως ο τηλεοπτικός σταθμός Αντέννα, και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, που έκανε εκτενή αναφορά χθες στο πρωί, ενώ το αυτό έπραξε και ο Αιμίλιος Λιάτσος στην τηλεοπτική του εκπομπή στο Κόντρα.

Όσο για τον πολιτικό κόσμο της χώρας, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πήραν θέση, όπως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που δήλωσε πως υπάρχει ελευθεροτυπία στη χώρα μας και καθένας μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του, μια προφανώς αυτονόητη δήλωση στην οποία όφειλαν να είχαν προχωρήσει κι άλλοι συνάδελφοί του.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός σχολίασε σχετικά πως «είναι απαράδεκτο να μας κουνάει το δάχτυλο ο Ερντογάν».

«Sabah»: Καλεί την Ιντερπόλ να μας συλλάβει!

Μέχρι και ο κύριος αρθρογράφος της εφημερίδας «Sabah», ο Μεχμέτ Μπαρλάς, μπήκε τις τελευταίες ώρες στον χορό των… απειλών σε βάρος της «δημοκρατίας». Λογικό, όσο όμως και αναμενόμενο, αν σκεφθεί κανείς ότι τόσο η ίδια η έννοια της δημοκρατίας όσο βέβαια και της ελευθεροτυπίας αποτελούν όρους είτε άγνωστους είτε απλώς απαγορευμένους στην Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Εάν καταδικαστεί η εφημερίδα “δημοκρατία”, η χώρα μας μπορεί να ζητήσει από την Ιντερπόλ τη σύλληψη και τη μεταφορά στην Τουρκία όλων όσοι είναι υπεύθυνοι (για το πρωτοσέλιδό της). Ακόμα κι αν αυτό όμως δεν είναι δυνατόν στην πράξη, οι προαναφερθέντες Έλληνες χάνουν την ηρεμία τους και θα φοβούνται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό» έγραψε προκλητικά, όσο όμως και απειλητικά ο Τούρκος «συνάδερφος», που προφανώς λειτουργεί για να εξυπηρετήσει (ων τρομοκρατημένος και ο ίδιος;) το ερντογανικό αφήγημα.

Την ώρα, ωστόσο, που οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το πρωτοσέλιδό μας, το οποίο «θίγει» τον Ερντογάν, κάνουν πια τον γύρο του κόσμου (πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, από τη Γερμανία και την Ιταλία μέχρι τη μακρινή Ινδονησία, φιλοξενούν σχετικά ρεπορτάζ), μια είδηση από την Τουρκία αποκάλυπτε χθες ακόμη μια πτυχή του απολυταρχισμού της Άγκυρας έναντι των διαφωνούντων. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως μία Κούρδισσα πρώην βουλευτής, η οποία κρατείται στην Τουρκία με την κατηγορία της τρομοκρατίας, καταδικάστηκε σε επιπλέον ποινή φυλάκισης επειδή προσέβαλε τον Τούρκο πρόεδρο!

Ο λόγος για τη Σεμπαχάτ Τουντσέλ, η οποία καταδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε 11 μήνες και 20 ημέρες φυλάκιση επειδή χαρακτήρισε τον «σουλτάνο» εχθρό των Κούρδων και των γυναικών (!) σε ομιλία της το 2016. Τα σχόλιά της, βέβαια, σε μια ευνομούμενη Πολιτεία κάπου αλλού στον κόσμο θα περνούσαν ίσως απαρατήρητα, όχι όμως στην Τουρκία του Ερντογάν! Η κατηγορία της προσβολής του προέδρου επισύρει στην Τουρκία ποινή έως και τεσσάρων ετών φυλάκισης, με τις υποθέσεις αυτές να σημειώνουν αύξηση κατά 30% το 2019!

Έκρηξη από τον Κυριάκο Βελόπουλο για την αφωνία των κομμάτων.

Στο πλευρό της «δημοκρατίας», που συνεχίζει να δέχεται απειλές και ύβρεις από το αυταρχικό καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκονται σταθερά η Ελληνική Λύση και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος όχι μόνο στήριξε αναφανδόν την εφημερίδα μας, αλλά και στηλίτευσε την πλήρη αφωνία των υπόλοιπων κομμάτων. Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας, ο Κυριάκος Βελόπουλος κατήγγειλε πως ο Τούρκος πρόεδρος «με θράσος» ζητά να εκδιωχθεί μια ελληνική εφημερίδα. «Τι είπε η “δημοκρατία” στον Ερντογάν;

Χρησιμοποίησε μια έκφραση που δεν είναι τουρκική. Βγαίνει από το “αεί σε οικτίρω”, έτσι βγαίνει το “άι σιχτίρ”. Ε, ναι, λοιπόν, αυτό είπε η εφημερίδα και ζητά την ποινική δίωξη από την ελληνική κυβέρνηση της εφημερίδος» σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Την ίδια ώρα, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση σε όλους όσοι αρνήθηκαν να τοποθετηθούν υπέρ της «δημοκρατίας», καταγγέλλοντας πως κανένας από την κυβέρνηση δεν έκανε σχετική δήλωση, ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα κόμματα. «Δεν βγήκε ούτε η Νέα Δημοκρατία για να βγάλει μία ανακοίνωση για την ελευθεροτυπία. Ούτε μία! Αν ήταν για κανένα προοδευτικό, για κανένα τζαμί, για κάτι άλλο, θα βγάζατε ανακοινώσεις, όχι οι βουλευτές, το κόμμα σας. Εδώ τίποτα!» υποστήριξε ακόμη ο Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας μάλιστα με νόημα πως «δεν μας ενδιαφέρει, όταν βγαίνουν και ζητάνε τη δίωξη των δημοσιογράφων και εφημερίδος. Τι να πω; Κανένα κόμμα! Αν ήταν κάτι άλλο, θα έβγαζαν όλοι ανακοινώσεις».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα