Οι υπουργοί πουλάνε… τρέλα για το Σκοπιανό – Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

Παίζουν με τις λέξεις στη Ν.Δ. και με σοφιστείες προσπαθούν να δικαιολογήσουν την γκάφα στο κοινό ανακοινωθέν με τις ΗΠΑ

Συνεχίζεται η τρικυμία εν κρανίω στα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να πείσουν ότι δεν κορόιδεψαν προεκλογικά τους πολίτες με τη στάση τους έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει στη Ν.Δ. από το υποτιθέμενο λάθος της χρήσης του όρου «ιστορική» για να περιγραφεί η συγκεκριμένη συμφωνία αναδεικνύει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στη βάση του κόμματος και στα στελέχη του, που προσπαθούν με σοφιστείες να πείσουν ότι η στάση τους είναι ειλικρινής.

Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας υποστήριξε το αμίμητο, ότι η συμφωνία είναι ιστορική και ταυτόχρονα δεν είναι ιστορική. Συγκεκριμένα είπε ότι υπήρξε «παρανόηση» με τη χρήση του όρου «ιστορική». «Εκεί πρέπει να σταθούμε» είπε ο κ. Τσιάρας. «Μιλάμε ότι καταφέρνουμε να κάνουμε ένα βήμα στις σχέσεις των δύο χωρών, βεβαίως εις βάρος μας, ναι, είναι ιστορική. Δεν είναι ιστορική με την έννοια ότι πετύχαμε κάτι σημαντικό, άρα η Ελλάδα βγήκε κερδισμένη από αυτή την υπόθεση» κατέληξε, λέγοντας προφανώς ότι η συμφωνία είναι και δεν είναι ταυτόχρονα ιστορική.

Όμως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προσπάθησε να μας πείσει ότι «κατά λάθος» έμεινε για πέντε ολόκληρες ώρες η ανακοίνωση, πριν διορθωθεί υπό το βάρος των αντιδράσεων, σημειώνοντας ότι, όταν ανταλλάσσονται κείμενα μεταξύ δύο αντιπροσωπιών, μπορεί να γίνει κάποιο λάθος, να υπάρξει μία αβλεψία.

«Το τελικό κείμενο είναι αυτό που έχει σημασία, γι’ αυτό και υπάρχουν οι ορθές επαναλήψεις» ισχυρίστηκε, λες και το ανακοινωθέν για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα είναι το ίδιο με ένα δελτίο Τύπου για την επίσκεψη ενός υπουργού σε μια περιφέρεια στο οποίο παραλείφθηκε το όνομα ενός υφυπουργού. Πάντως ο κ. Πέτσας, θέλοντας να δώσει έμφαση στην ουσία, δηλαδή στην εφαρμογή αυτής της «κάκιστης» κατά κάποιους βουλευτές της Ν.Δ. συμφωνίας των Πρεσπών, μας είπε ότι η συμφωνία εφαρμόζεται επειδή «ακρογωνιαίος λίθος» της πολιτικής της χώρας είναι ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο. Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε η ολγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι η έννοια «εκ παραδρομής» είναι άγνωστη στα κοινά ανακοινωθέντα, λέγοντας ότι σε αυτά γράφεται ό,τι συζητήθηκε.

Πάντως οι ισχυρισμοί περί λάθους και οι σοφιστείες περί «ιστορικότητας» δεν καταφέρνουν να πείσουν ούτε καν τους βουλευτές του κόμματος, καθώς, μετά όσα είπε ο Δ. Μαρκόπουλος, επικριτική στάση κράτησε και ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος έκανε λόγο για «λανθασμένη αναφορά» και χαρακτήρισε τη συμφωνία «άθλια και ανιστόρητη».

Όσα συμβαίνουν και η κυβερνητική στάση έχουν δώσει το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί αντιπολίτευση με αφορμή τη συμφωνία που υπεγράφη επί ημερών του και με την οποία ήταν αντίθετη η πλειονότητα του ελληνικού λαού. Έτσι χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωνε ότι ο πρωθυπουργός έχει δύο επιλογές: «Ή θα φέρει άμεσα προς κύρωση τις διμερείς συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή ή θα παραδεχτεί πως έχει χάσει τον έλεγχο όχι μόνο στη χώρα αλλά και στο ίδιο του το κόμμα»!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα