Άμεση οικονομική στήριξη του Τύπου ζητάει η Φώφη Γεννηματά

Για απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης μέσω της «λίστας Πέτσα» κάνει λόγο η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ηχηρή παρέμβαση υπέρ της στήριξης των εφημερίδων είχαμε χθες από την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά, έπειτα από τηλεδιάσκεψη που προκάλεσε η ΕΙΗΕΑ. Μάλιστα, στη συνέχεια η κυρία Γεννηματά συζήτησε και με την ένωση του περιφερειακού Τύπου.

Η επελαύνουσα πανδημία, θα πρέπει να σημειωθεί, επιδείνωσε σε βαθμό ενδεχομένως μη αναστρέψιμο τα προβλήματα των εφημερίδων, οι οποίες αγωνίζονται ουσιαστικά αβοήθητες να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους, ως ανεξάρτητος πυλώνας της δημοκρατίας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και σύμφωνα με το μέγεθός τους στην οικονομική αλυσίδα ζωτικές θέσεις εργασίας.

Η απόφαση για ενίσχυση του χώρου, την οποία με ενοχλητική δυστοκία είχε λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανακλήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση μέχρι νεωτέρας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα. Έκτοτε, με απόφαση Μαξίμου, όπως όλα δείχνουν, στο άνυδρο τοπίο της ουσιαστικής ενημέρωσης -δεδομένου ότι οι ημερήσιες εφημερίδες δημοσιεύουν πρωτογενείς ειδήσεις και δεν αναπαράγουν την τρέχουσα φημολογία- οι στρόφιγγες έχουν κλείσει. Σε συνδυασμό με τη «λίστα Πέτσα» μαρτυρά αυτό, σύμφωνα με τη Φ. Γεννηματά, απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης. «Οι εφημερίδες χρειάζονται άμεση στήριξη. Είναι θέμα δημοκρατίας. Ο κ. Πέτσας οφείλει να υλοποιήσει αμέσως τις ανακοινώσεις του για οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων, σύμφωνα και με τον νόμο. Όχι άλλες επιλεκτικές ενισχύσεις που μόνο στόχο έχουν τον έλεγχο της ενημέρωσης» δήλωσε η κυρία Γεννηματά, που έχει καταθέσει σχετική τροπολογία στη Βουλή για τον καθορισμό συγκεκριμένων κριτηρίων (κυκλοφορία, εργαζόμενοι), επιδότηση εργασίας και παράταση των ανακοινώσεων του Δημοσίου στον περιφερειακό Τύπο.

Από την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών συμμετείχαν ο πρόεδρος Νίκος Χατζηνικολάου, ο γραμματέας Ι. Φιλιππάκης και ο γενικός διευθυντής της ένωσης Τ. Ξιναρής. Από τον Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, ο πρόεδρος Γ. Κατσαΐτης και ο αντιπρόεδρος Μ. Χαλκιαδάκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα