Παίζει με τη φωτιά ο Μηταράκης στον Έβρο

Επιμένει στον σχεδιασμό για επέκταση του ΚΥΤ παρά τις σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών και κατοίκων

Άσχημο ποδαρικό έκανε στο 2021 το υπουργείο Μετανάστευσης, καθώς ο υπουργός Νότης Μηταράκης αναγκάστηκε χθες να δώσει εξηγήσεις σε βουλευτές της Ν.Δ. από τον Εβρο, μετά τις αποκαλύψεις για επέκταση του ΚΥΤ στην περιοχή του Εβρου. Η απόφαση για την επέκταση της χωρητικότητας του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών στην ακριτική περιοχή της χώρας πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία και οδήγησε μέχρι και τους εθνοφύλακες της περιοχής να προειδοποιήσουν ότι αν η κυβέρνηση προχωρήσει με τα σχέδιά της, θα αναγκαστούν να παραδώσουν τα όπλα τους, αφού θεωρούν ότι τη στιγμή που υπερασπίζονται τη χώρα τους δημιουργείται πρόβλημα εκ των έσω.

Κατά της απόφασης τάχθηκαν και οι τοπικοί βουλευτές Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, με τον πρώτο να υπογραμμίζει ότι «η τυχόν επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου στον νομό δεν συνάδει με τον εθνικό χαρακτήρα και την αποστολή αυτού». Ο δεύτερος μάλιστα εξέφρασε δημοσίως το παράπονό του για έλλειψη ενημέρωσης επί του θέματος.

Ο Σταύρος Κελέτσης από την πλευρά του έκανε λόγο για πάγια θέση των θεσμικών φορέων της περιοχής ότι ο Εβρος δεν μπορεί να έχει -για εθνικούς λόγους- μια τεράστια δομή που θα φιλοξενεί χιλιάδες μετανάστες, ζήτησε όμως την επέκταση και αναβάθμιση των δομών της ήδη υπάρχουσας. Σε τηλεδιάσκεψη μάλιστα που έγινε, πριν από την τηλεδιάσκεψη με τον κ. Μηταράκη, το σύνολο των τοπικών θεσμών, βουλευτές, Αυτοδιοίκηση και Εκκλησία τόνισαν ότι δεν μπορεί να γίνει καμία επέκταση των υφιστάμενων δομών, καμία αύξηση της δυναμικότητάς τους και καμία δημιουργία νέας δομής στην Κοινότητα Φυλακίου Δήμου Ορεστιάδας, στον Εβρο και συνολικά στη Θράκη. Απόφαση την οποία μετέφεραν στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου οι βουλευτές, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον πείσουν, καθώς ο κ. Μηταράκης επέμεινε στον σχεδιασμό του υπουργείου του και ισχυρίστηκε ότι με τη νέα δομή δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου η περιοχή του Εβρου.

Πάντως, ένα μέτωπο μεταξύ κυβέρνησης και τοπικής κοινωνίας στη συγκεκριμένη περιοχή τη συγκεκριμένη στιγμή εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα