Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης εκθέτει τους ήρωες γιατρούς

Ο αναπληρωτής υπ. Υγείας προσπαθεί να μεταθέσει τις κυβερνητικές ευθύνες για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

Μετά τα υποκριτικά χειροκροτήματα από τα κυβερνητικά μπαλκόνια, η κυβέρνηση παραδίδει τώρα τους ήρωες της πρώτης γραμμής, γιατρούς και νοσηλευτές, στη δημόσια χλεύη, αντιμέτωπους ακόμα και με δικαστικές διώξεις!

Με μια δήλωση απύθμενου θράσους και αναίδειας το περασμένο Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ούτε λίγο ούτε πολύ επέρριψε στους γιατρούς την ευθύνη για χιλιάδες θανάτους ασθενών (υπολογίζονται σε πάνω από 3.000, ήτοι περί το 80%) που καταγράφηκαν στους διαδρόμους των νοσοκομείων, την ώρα που οι εκδημήσαντες «συμπολίτες», κατά την προσφιλή πρωθυπουργική έκφραση, περίμεναν μάταια ένα άδειο κρεβάτι στις λιγοστές και ασφυκτικά γεμάτες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ερωτηθείς σχετικά ο Β. Κοντοζαμάνης δήλωσε προκλητικά: «Για να μπει κάποιος σε ΜΕΘ πρέπει να πληρούνται κάποια κριτήρια και είναι ο γιατρός, ο θεράπων ιατρός, οι ειδικοί γιατροί οι οποίοι αποφασίζουν εάν κάποιος θα νοσηλευτεί εκεί ή όχι. Σε κάθε περίπτωση εξετάζουμε τα δεδομένα και θα ήθελα να το τονίσω, για ακόμη μια φορά, ότι κριτήριο δεν είναι η πληρότητα, αλλά τα επιστημονικά δεδομένα τα οποία έχει ο γιατρός και η κατάσταση του ασθενούς με τα οποία ο γιατρός αποφασίζει την εισαγωγή ή μη σε ΜΕΘ. Άλλωστε, συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Όλοι οι θάνατοι από κορονοϊό δεν ήταν μέσα σε ΜΕΘ, υπήρξαν και θάνατοι εκτός μονάδων».

«Στη χώρα της “ατομικής ευθύνης” τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να μην ευθύνονται για τίποτα. Μπροστά στον πανικό για την απώλεια ελέγχου η κυβέρνηση έχει αρχίσει να μοιράζει ευθύνες για τις δικές της εγκληματικές επιλογές στους υγειονομικούς και στην επιτροπή των ειδικών» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δήλωση του κ. Κοντοζαμάνη ότι ευθύνονται οι γιατροί για τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ είναι μία δήλωση εντελώς απαράδεκτη, αδιανόητη, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, εκθέτει ακόμα και σε διώξεις τους ανθρώπους που έχουν ματώσει στην πρώτη γραμμή. Οφείλει να ζητήσει άμεσα συγγνώμη» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ.

Παύλος Χρηστίδης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα