Εγκληματική διαχείριση του χιονιά! Τρεις νεκροί και η μισή Αττική χωρίς ρεύμα, νερό και μέσα μεταφοράς

«Μήδεια» η κυβέρνηση…

Σε κατάσταση περιδίνησης, ζαλισμένο και ανήμπορο να επιβάλει την τάξη στη χαοτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της επέλασης της φονικής κακοκαιρίας «Μήδεια», εμφανίζεται το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος.

Μόλις ένα 48ωρο από την επέλαση του χιονιά και μετά το φιάσκο με τις εθνικές οδούς, που άνοιγαν και έκλειναν για λίγους πόντους χιόνι, χωρίς καμία προειδοποίηση, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών λόγω διακοπής ρεύματος, που κατέστησε ανενεργή τη μηχανική υποστήριξή του με οξυγόνο.

Ωστόσο το φιάσκο της εγκληματικής διαχείρισης δεν σταματά εδώ, καθώς εκατοντάδες νοικοκυριά σε Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Φιλοθέη, Ηλιούπολη, Αγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο και σε πολλές ακόμα περιοχές της Αττικής έμειναν περισσότερες από 12 ώρες χωρίς ρεύμα και νερό. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς υπολειτουργούσαν, ταλαιπωρώντας ακόμα περισσότερο όσους έπρεπε να πάνε στη δουλειά τους, ενώ δεύτερη συνεχόμενη μέρα πολλοί εμβολιασμοί αναβλήθηκαν.

Η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού φάνηκε ακόμη περισσότερο χθες, όταν με καθυστέρηση ζητήθηκε η συνδρομή του Στρατού για να ανοίξει δρόμους, να κόψει δέντρα και να αποκαταστήσει βλάβες του οδικού δικτύου με τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες και να τις αποκαταστήσουν.

Σύμφωνα με τον οργανωτικό γραμματέα των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ Φώτη Νικολακόπουλο, τα λεωφορεία αποσύρθηκαν μέχρι νεωτέρας, καθώς τα προβλήματα στους δρόμους ήταν μεγάλα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν και περιπτώσεις λεωφορείων που κόλλησαν σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Επίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο του ΗΣΑΠ. Στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνταν δρομολόγια του μετρό από και προς το αεροδρόμιο.

Την ίδια ώρα, τα εκχιονιστικά μηχανήματα δούλεψαν ασταμάτητα πέριξ της πλατείας Κολωνακίου, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα οικογένειες ήταν στοιβαγμένες μέσα στα σπίτια τους, χωρίς πρόσβαση στα βασικά.

Η κυκλοφορία σε έναν από τους πλέον κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, τη Βασιλίσσης Σοφίας, διακόπηκε επί αρκετές ώρες και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Ακαδημίας έως τη λεωφόρο Αμαλίας, λόγω πτώσης δέντρων.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ γλίτωσαν από καθαρή τύχη, καθώς κατέρρευσε τμήμα της στέγης στη μονάδα των ηλεκτροκαμίνων νικελίου. Στο κτίριο δεν υπήρχε κανείς λόγω των απροσπέλαστων δρόμων προς τα γραφεία. Πολύ σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι στον Διόνυσο, καθώς έμειναν δεύτερη συνεχόμενη μέρα χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο, όπως συνέβαινε κάποιες δεκαετίες πριν. Ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Καλαφατέλης τόνισε ότι οι βλάβες είναι πολλές και τα συνεργεία που έχουν σταλεί για την αποκατάστασή τους δεν αρκούν, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται ολόκληρες οικογένειες μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Η «Μήδεια» κράτησε κλειστά και όλα τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αττική έως τις 10 το πρωί, καθώς οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να φτάσουν σε αυτά. Αποφασίστηκε εν τέλει να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, εξυπηρετώντας μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Οπως αποδείχθηκε ακόμα μία φορά, ο κρατικός μηχανισμός ήταν απροετοίμαστος, παρότι μία εβδομάδα πριν η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για τον επερχόμενο χιονιά.

Οι άνθρωποι που «πάτησαν» πάνω στους νεκρούς στο Μάτι για λόγους μικροπολιτικής, δίνοντας παράλληλα υποσχέσεις για άψογη κρατική διαχείριση σε αντίστοιχα φαινόμενα, δεν κατόρθωσαν να προφυλάξουν τους πολίτες στην πρώτη κακοκαιρία του χρόνου…

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα