Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν δικαιολογείται η άσκοπη βία»

Με πολύ προσεκτικά λόγια και ιδιαίτερα… κομψό τρόπο καταδίκασε τη βίαιη επέμβαση των αστυνομικών στην πλατεία Νέας Σμύρνης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε χθες, και μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, δήλωσε ότι η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται και δεσμεύθηκε ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα αποδοθούν ευθύνες.

«Πρέπει να σας πω ότι για τη συγκεκριμένη πλατεία έχουμε δεχθεί κατ’ επανάληψη καταγγελίες και από τη δημοτική Αρχή για συνωστισμό. Στα επεισόδια αυτά, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, έγιναν 11 συλλήψεις, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται να ασκείται βία σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων…» είπε αρχικά ο υπουργός, θέλοντας προφανώς να καλύψει τους αστυνομικούς που πήγαν να ελέγξουν τους πολίτες.

Συνεχίζοντας, ισχυρίστηκε ότι η έρευνα που διεξάγεται θα τελειώσει σύντομα: «Για το περιστατικό αυτό διεξάγεται εσωτερική έρευνα στην Αστυνομία, με παράλληλη ενημέρωση του Συνηγόρου του Πολίτη, με βάση διάταξη που εμείς ψηφίσαμε. Γίνεται έρευνα, επίσης, από την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Θα τελειώσει γρήγορα, ούτως ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια και να υπάρξει απόδοση ευθυνών».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την προσπάθεια που κάνουν οι αστυνομικοί όλο αυτό το διάστημα για την τήρηση των μέτρων.

«Η Αστυνομία εδώ και ενάμιση χρόνο βρίσκεται νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή σε πολλά μέτωπα και, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά της όπως επιβάλλουν οι νόμοι» πρόσθεσε. Πάντως, ο υπουργός καταδίκασε την υπέρμετρη βία που καταγράφηκε στα βίντεο: «Ασκοπη βία δεν δικαιολογείται. Είμαστε απόλυτοι σε αυτό. Αυτά προς το παρόν, θα έχουμε να πούμε περισσότερα με την ολοκλήρωση της πειθαρχικής και της ποινικής έρευνας».

Ταυτόχρονα ο κ. Χρυσοχοΐδης έριξε τα βέλη του προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης: «Για τους ισχυρισμούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25, περί απειλούμενης δημοκρατίας λόγω αστυνομικής βίας, ένα έχω να πω: γελοιότητες! Αν οι δημοκρατικοί θεσμοί κινδύνευσαν και η χώρα απειλήθηκε, αυτό συνέβη επί των ημερών που είχαν αυτοί τη διακυβέρνηση του τόπου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα