Βουλή: Μετωπική για την τυφλή βία!

Θα κορυφωθεί σήμερα ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Οξύνεται υπέρμετρα η πολιτική ατμόσφαιρα εν όψει της σημερινής αντιπαράθεσης στη Βουλή, όπου στην Ωρα του Πρωθυπουργού πρόκειται να συζητηθεί ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αναίτια επίδειξη αστυνομικής βίας απέναντι σε φιλήσυχους πολίτες την περασμένη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη. Το κλίμα έχει πολωθεί και φορτίζεται με εκατέρωθεν εμπρηστικές δηλώσεις, ειδικά μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που ακολούθησαν στην πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων της περασμένη Τρίτη. Καταλύτη δε στην ανάφλεξη αποτελεί η παγκοίνως γνωστή πληροφορία που εμφανίστηκε από ορισμένα «Πετσωμένα» μέσα σαν αποκάλυψη ότι πέριξ της πλατείας είχαν δώσει ραντεβού μέλη συνδέσμων ποδοσφαιρικών ομάδων, σε μια ένδειξη συμπαράστασης στους «Πάνθηρες» του Πανιωνίου.

«Γνώριζαν όλοι τα καλέσματα αυτών των ομάδων, παρ’ όλα αυτά κάλεσαν στην πορεία» δήλωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. «Είναι εμφανές πως βασικό μέλημα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προφανώς είχε ενημερωθεί από τις Αρχές για την κινητοποίηση χούλιγκαν, δεν ήταν η αποτροπή των βίαιων επεισοδίων και η προστασία των ειρηνικών διαδηλωτών, αλλά η απόδοση ευθυνών στους πολιτικούς του αντιπάλους» αντέτεινε η Κουμουνδούρου, που ξεκαθάρισε εμμέσως ότι δεν έχει τη δυνατότητα σήμερα να κατεβάζει κόσμο στους δρόμους.

Στην παρατήρηση της κυρίας Πελώνη ότι «η βία δεν φέρνει βία», από τη Βουλή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε: «Περιμένετε ότι ο κόσμος θα τρώει ξύλο και δεν θα αντιδράσει; Η βία δεν απαντάει στη βία. Είναι πηγή της βίας».

Επίκουρος του πρωθυπουργού εμφανίστηκε ο Άκης Σκέρτσος που μίλησε (Open) για «αντιπολίτευση της πυρκαγιάς», καθιστώντας σαφές ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στηρίζει απόλυτα τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και κατηγορώντας τον Αλ. Τσίπρα ότι «η πολιτική υπογραφή στα φαινόμενα κοινωνικής αναταραχής είναι δική του». Ισχυρίστηκε δε ότι η εξώθηση του κόσμου από τον ΣΥΡΙΖΑ να βγει στους δρόμους προκάλεσε «υπερμετάδοση» της πανδημίας. Το τελευταίο ανέλαβε να το εξειδικεύσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε αντιδημοκρατικά πως «αν σταματήσουν οι διαδηλώσεις, σε 15 ημέρες θα μειωθούν τα κρούσματα», ενώ βρήκε την ευκαιρία να δικαιολογηθεί για την αποτυχημένη πολιτική του, διερωτώμενος «πώς να ανοίξει η αγορά όταν γίνονται δύο διαδηλώσεις τη μέρα;». Στο περιθώριο αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με μήνυση τους ειδικούς φρουρούς της Κρήτης που σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τον Αλ. Τσίπρα λέγοντας: «Παίζετε με τις ζωές μας, “καλύβεται” αναρχικούς, υποστηρίζετε τρομοκράτες-δολοφόνους και δεν λογοδοτείτε σε κανέναν»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα