Ύβρις των ΛΟΑΤΚΙ με το λάβαρο του ’21

Οι προστατευόμενοι του Μητσοτάκη δεν δίστασαν να βεβηλώσουν την ελληνική σημαία στον διάσημο πίνακα του Βρυζάκη

Δεν είναι λίγες οι φορές που το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης γίνεται σκόπιμα εργαλείο προκλήσεων και προσβολών, όμως φαίνεται ότι για ορισμένους η ύβρις δεν έχει ταβάνι και μπορεί να φτάσει μέχρι τον χλευασμό και τη βεβήλωση των ιερών μας συμβόλων.

Βαρύτατη προσβολή από τους ΛΟΑΤΚΙ, τους προστατευόμενους του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες τη δημιουργία επιτροπής για τα δικαιώματά τους. Μετά την «κάλυψή» τους από τον πρωθυπουργό, αποθρασύνθηκαν. Αντικατέστησαν το λάβαρο του Κολοκοτρώνη με την πολύχρωμη σημαία τους, λίγες ημέρες πριν από την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

Λίγες ημέρες πριν από την επέτειο της Εθνεγερσίας, που φέτος έχει ιδιαίτερη σημασία με τη συμπλήρωση των 200 ετών, κάποια μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας θέλησαν να μπουν στο… κλίμα για να διαφημίσουν τα δικά τους σύμβολα σε βάρος των εθνικών. Σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο facebook, η ομάδα lgbt_greece χρησιμοποίησε τον εμβληματικό πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη «Όρκος των αγωνιστών», από τον οποίο αφαίρεσαν με photoshop τη σημαία των επαναστατικών χρόνων με τον γαλανό σταυρό και τοποθέτησαν στη θέση του την πολύχρωμη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που χρησιμοποιείται στις παρελάσεις gay pride!

Ο συγκεκριμένος πίνακας, που φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη, εμφανίζει τον Παλαιών Πατρών Γερμανό να ευλογεί τη σημαία της Επανάστασης με τρόπο που προκαλεί συγκίνηση. Παρ’ όλα αυτά, όμως, κάποιοι θεώρησαν ότι η συγκυρία της εθνικής επετείου είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να μετατρέψουν τον ιστορικό πίνακα σε «διαφήμιση» των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.

«Η κάθε γενιά, σε κάθε εποχή, δίνει έναν δικό της αγώνα, από την Επανάσταση του 2021 ως το metoo, ως την απόκτηση των αυτονόητων δικαιωμάτων. Όπου υπάρχει καταπάτηση, υπάρχει εξέγερση και επανάσταση» αναφέρει το κείμενο που συνόδευσε την ανάρτηση των ΛΟΑΤΚΙ.

Όπως ήταν επόμενο, οι σφοδρές αντιδράσεις ξεσηκώθηκαν σαν τσουνάμι, ενώ πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζήτησαν μέσω των κοινωνικών δικτύων από την επίσημη κοινότητα να πάρει θέση για αυτή την προκλητική ύβρι.

Η πρώτη που αντέδρασε, και μάλιστα έντονα, ήταν η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Αφροδίτη Λατινοπούλου με ανάρτησή της στο twitter, όπου έγραψε: «Συγγνώμη, αλλά τέτοιες διαστρεβλώσεις είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Η σημαία της Ελληνικής Επανάστασης είναι ιερή και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για οποιονδήποτε σκοπό μιας μειονότητας ή πλειοψηφίας. Αν θες να σέβονται τα δικαιώματά σου, μάθε να σέβεσαι τα δικαιώματα των άλλων».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα