Εννέα υπουργεία στο παλιό εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ!

Μετά την αποκάλυψη της δημοκρατίας «φρέναρε» η μετακόμιση του Μεγάρου Μαξίμου

Το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» την περασμένη Παρασκευή, που είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του πρωθυπουργού να μεταφέρει το γραφείο του και εννέα υπουργεία στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στον Υμηττό, πέρα από τον εύλογο εκνευρισμό που επέφερε στο Μαξίμου, ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξει μέχρι και την ομιλία του, αλλά και ολόκληρη την παρουσίαση στη σαββατιάτικη εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, διέγραψε πλήρως τη φράση «πρωθυπουργικό γραφείο», απόφαση που συζήτησε με συνεργάτες του, οι οποίοι συμφώνησαν πως θα ήταν μεγάλη πρόκληση για τον ελληνικό λαό μια τέτοια αναφορά που θα ανεδείκνυε την «κρίση μεγαλείου» του κ. Μητσοτάκη.

Έτσι, τη στιγμή που η πορεία της πανδημίας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της, με τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους να εξακολουθούν να τραβούν την ανιούσα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τον ενταφιασμό των τελευταίων λειψάνων της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, αναγκαζόμενος μάλιστα να εισέλθει στον χώρο από πλαϊνή πόρτα για να γλιτώσει από εργαζομένους που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο και διαμαρτύρονταν.

Παράλληλα, ανακοίνωσε τη μεταφορά εκεί εννέα υπουργείων, χωρίς όμως διασφαλισμένη τη λειτουργικότητα του συγκεκριμένου σχεδίου όσον αφορά την πρόσβαση στον χώρο των χιλιάδων εργαζομένων και του κοινού, καθώς και την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών.

Έκανε δε λόγο για «αναμόρφωση» του παλιού εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ, με τη μετατροπή του σε πάρκο με την προτεινόμενη ονομασία «Ανδρέας Λεντάκης» και σκοπό να αποτελέσει «πνεύμονα πρασίνου» για την ευρύτερη περιοχή.

Η παρέμβαση, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, θα απελευθερώσει κοινόχρηστους χώρους για τους πολίτες, δημιουργώντας ένα πάρκο 80 στρεμμάτων, ενώ -όπως είπε- θα εξοικονομηθεί πάνω από 1 δισ. ευρώ, βάσει των μισθωμάτων που πληρώνει σήμερα το Δημόσιο, σε 7 έως 8 χρόνια. Το έργο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να παραδοθεί σε περίπου πέντε χρόνια και η μετεγκατάσταση των κρατικών υπηρεσιών προβλέπεται να γίνει την περίοδο 2025-2026. Η επένδυση θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ και εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 250.000.000 ευρώ.

Η μετεγκατάσταση, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, προβλέπεται ότι θα οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών ρύπων κατά 60% έως 70%, καθώς οι νέες εγκαταστάσεις θα είναι βιοκλιματικές. Το «πράσινο» αποτύπωμα της επένδυσης, όπως είπε, θα συμπληρωθεί από έργα ανάπλασης που θα τη συνοδεύσουν, για την ανάπτυξη υποδομών που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα