Μυστήριο με τη διεύθυνση εξοπλισμών!

Αποπομπή (με πολλά ερωτήματα) μέσω παραίτησης για τον αντιπτέραρχο Θ. Λάγιο

Λιγότερο από 24 ώρες διήρκεσε η… κατηγορηματική διάψευση από τον πρώην διευθυντή της ΓΔΑΕΕ των πληροφοριών ότι παραιτήθηκε ή ότι σκοπεύει να υποβάλει παραίτηση.

Τελικά, με τη δημοσιοποίηση της επιστολής του προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας την Πέμπτη 22 Απριλίου, ο απόστρατος αντιπτέραρχος (Ι) Θεόδωρος Λάγιος, ο οποίος είχε προταθεί για τη θέση από τον κ. Παναγιωτόπουλο και είχε αναλάβει τα καθήκοντά του τον Νοέμβριο του 2019 για θητεία πέντε ετών, έριξε τίτλους τέλους, με πολλά ερωτήματα.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο Λάγιος αποδέχθηκε να αναλάβει τη θέση «σύνδεσμος ΥΠΕΘΑ με τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. (ΜΑ/ΕΕ) επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της Ε.Ε. (PESCO)». Μια θέση που είναι άγνωστο αν υφίσταται (από τον σχετικό ιστότοπο του υπουργείου Εξωτερικών δεν προκύπτει κάτι τέτοιο) ή αν θεσμοθετήθηκε επί τούτου, ώστε η υπόθεση να κλείσει χωρίς τυχόν αρνητικές παρενέργειες για την κυβέρνηση.

Με αυτό τον τρόπο, δηλαδή της αποπομπής μέσω παραίτησης διά Βρυξελλών, ολοκληρώθηκε μια… επιτελική αλληλουχία συμβάντων, που αποσκοπούσαν στην αποπομπή του Λάγιου από τη θέση του. Εδώ και μήνες είχε αρχίσει μια επιχείρηση αποδόμησης, με διαρροή στα μέσα ενημέρωσης πληροφοριών που όχι απλώς προανήγγελλαν την αποχώρησή του, αλλά ονομάτιζαν και τον αντικαταστάτη του, απόστρατο ανώτατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού. Η κοινή λογική υποδεικνύει ότι η αναπαραγωγή αυτών των πληροφοριών σε δημοσιεύματα δεν θα γινόταν, παρά μόνο αν η πηγή προέλευσης θεωρούνταν αξιόπιστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λάγιος, επιδεικνύοντας εμμονή στην αυστηρή τήρηση των διαδικασιών που ισχύουν (τυπολατρία), είχε προκαλέσει τη σφοδρή ενόχληση διαφόρων στρατιωτικών και πολιτικών κύκλων εντός του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι, θεωρώντας τις διαδικασίες… καθυστερήσεις, προκρίνουν μια πιο ευέλικτη και ταχύτερη διεκπεραίωση της υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Λίγες ώρες μετά την επιστολή Λάγιου, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας εξέδωσε μια λακωνική ανακοίνωση Τύπου, όπου αναφέρεται ότι «στη θέση του γενικού διευθυντή της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων τοποθετείται ο αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος». Προφανώς η επιλογή δεν έγινε την τελευταία στιγμή!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα