Αντεθνικό ατόπημα υπέρ των Σκοπιανών! Η Μενδώνη δικαίωσε όσους θέτουν θέμα δήθεν «μειονότητας»

Έδωσαν άδεια σε ύποπτη ΜΚΟ που διδάσκει «μακεδονικά» εντός Ελλάδος ως… μητρική γλώσσα

Στα μητρώα του υπουργείου Πολιτισμού έγινε δεκτή οργάνωση γνωστών σκοπιανοφρόνων, που έχει σκοπό την προώθηση της υποτιθέμενης μακεδονικής γλώσσας! Πρόκειται για ακόμη μία συνέπεια της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρότι προεκλογικά την κατήγγειλε και στελέχη της συμμετείχαν, μαζί με εκατομμύρια πολίτες, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της ή περί αμέλειας των οργάνων του υπουργείου;

Ο λόγος για την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την ονομασία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας “Κρστε Μισίρκοβ”», το όνομα της οποίας αποκαλύπτει με απόλυτη ευκρίνεια τους σκοπούς της. Η συγκεκριμένη ΑΜΚΕ, η οποία ιδρύθηκε περίπου την εποχή που η Συμφωνία των Πρεσπών περνούσε από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, στα τέλη του 2018, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προσπάθεια μιας ομάδας σκοπιανοφρόνων εντός της χώρας μας να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη θεμελίωση επιχειρημάτων περί «μειονότητας», ισχυριζόμενη προφανώς ότι εκπροσωπεί ικανό αριθμό ομιλούντων την ψευδομακεδονική, την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε ως γλώσσα στα Σκόπια.

Δηλαδή, λίγο προτού ο Νίκος Κοτζιάς και ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσουν να υπογράψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκκίνησαν εντός της χώρας μας όλα όσα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι «ξόρκιζε» η συγκεκριμένη συμφωνία.

Τα ιδρυτικά μέλη αυτής της «εταιρίας», τα οποία είναι γνώριμα σε όσους έχουν στο παρελθόν ασχοληθεί με τις προσπάθειες των Σκοπιανών να δημιουργήσουν «μειονοτικό ζήτημα» στην Ελλάδα (Ευγενία Νατσουλίδου, παπα-Τσαρκνιάς και η κυρία Τσαρκνιά), θεώρησαν ότι η επερχόμενη συμφωνία τούς εξασφάλιζε όλα τα εχέγγυα προκειμένου να αρχίσουν ξανά τις προσπάθειές τους.

Αφού εμείς οι ίδιοι παραχωρήσαμε γλώσσα και εθνικότητα στον κ. Ζάεφ, γιατί αυτοί να μην το προχωρήσουν ένα βήμα πιο πέρα; Έτσι, στα τέλη Απριλίου -παρότι νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να ανοίξουν φροντιστήρια «μακεδονικής γλώσσας», αλλά δεν το κατάφεραν, διότι, όπως αναφέρει ο Γ. Τατσιός, εις εκ των διοργανωτών των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, δεν βρήκαν μαθητές- αποφάσισαν να ενταχθούν στο μητρώο του υπουργείου Πολιτισμού. Εκαναν αίτηση στην Πύλη Πολιτιστικών Φορέων και οι… υπεύθυνοι του εν λόγω μητρώου του υπουργείου της κυρίας Μενδώνη αποφάσισαν να εγκρίνουν την ένταξή τους σε αυτό.

Στην πράξη αυτό σημαίνει όχι απλώς ότι θα έχουν απόλυτη ελευθερία δράσης και αναγνώριση από το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά ότι είναι πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον οι φόροι των Ελλήνων πολιτών να διοχετευτούν ως επιχορήγηση σε αυτούς που επιζητούν να αφελληνίσουν Ελληνόπουλα και να δημιουργήσουν βάση για διεκδικήσεις κατά της χώρας μας.

Δηλαδή, έχουμε πλέον μια ΑΜΚΕ αναγνωρισμένη από το υπουργείο Πολιτισμού, η οποία θέλει να διδάσκει τη «μακεδονική μητρική γλώσσα» εντός Ελλάδος και ίσως το κάνει με τα δικά μας χρήματα.

Εάν απορείτε ποιος είναι ο Κρστε Μισίρκοβ, η απάντηση δίνεται στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης εταιρίας. O Κρστε Πέτκοβ Μισίρκοβ υπήρξε Μακεδόνας φιλόλογος, ένας από τους κωδικοποιητές της μακεδονικής γλώσσας, σλαβιστής, ιστορικός, εθνογράφος και δημοσιογράφος.

Ήταν ένας από τους ιδρυτές της μακεδονικής επιστημονικής και λογοτεχνικής κοινότητας στη Μόσχα, στο Βελιγράδι και στη Σόφια. Γεννήθηκε στο Postol/Постол (Παλαιά Πέλλα) της Αιγαιατικής Μακεδονίας (σήμερα βόρεια Ελλάδα) στις 18 Νοεμβρίου 1874 και πέθανε στις 26 Ιουλίου 1926 στη Σόφια. Ο Μισίρκοβ είναι ο συγγραφέας του πρώτου επιστημονικού περιοδικού στη «μακεδονική γλώσσα», του «Βάρνταρ», και ο συγγραφέας του περίφημου βιβλίου «Μακεδονικές υποθέσεις».

Σε περίπτωση που αναρωτιέται κανείς ποιες είναι οι «μακεδονικές υποθέσεις» που θέλουν να τιμήσουν στη συγκεκριμένη ΑΜΚΕ, η απάντηση υπάρχει στο ίδιο σημείο: το βιβλίο του Μισίρκοβ «Μακεδονικές υποθέσεις» είναι μια πολιτική ανάλυση της θέσης του μακεδονικού λαού και το σχέδιο προγράμματος για το μακεδονικό εθνικό απελευθερωτικό κίνημα… Σε αυτό, όπως αναφέρεται ο τύπος αυτός, προτείνει την «ενοποίηση των μακεδονικών εθνοτήτων», συμπεριλαμβανομένων των διανοούμενων, επαναστατικών και απελευθερωτικών δυνάμεων και κινημάτων προς τον αγώνα για την «απελευθέρωση της Μακεδονίας». Οπως, μάλιστα, σημειώνεται εντελώς αποκαλυπτικά, «σύμφωνα με τον Μισίρκοβ, η ανάγκη μιας ξεχωριστής μακεδονικής λογοτεχνικής γλώσσας είναι προς το εθνικό συμφέρον του μακεδονικού λαού και ένα επιτυχημένο εργαλείο για τον εθνικοπολιτικό αγώνα ενάντια στην ξένη προπαγάνδα και τη χρήση ξένων γειτονικών γλωσσών». Τι μας λένε, δηλαδή; Ότι η «γλώσσα» που θέλουν να διδάξουν είναι απλώς εργαλείο για εθνοπολιτικό αγώνα…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα