Προανακριτική: Φαρσοκωμωδία (πάλι) με την κατάθεση του Καλογρίτσα

Εγκατέλειψε έπειτα από μία ώρα την επιτροπή λόγω αδιαθεσίας

Άνευ λόγου και άνευ ουσίας αποδεικνύεται η περιβόητη προανακριτική της Βουλής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, καθώς, παρόλο που -επιτέλους- προσήλθε για κατάθεση ο βασικός μάρτυρας Χρήστος Καλογρίτσας, επιβεβαιώθηκαν για ακόμα μία φορά όλοι όσοι εκτιμούν πως η επιτροπή δεν είναι παρά ένα εργαλείο συντήρησης της πολιτικής έντασης και πόλωσης.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας πέρασε το κατώφλι της προανακριτικής, καταθέτοντας ωστόσο μόνο για μία ώρα και ένα τέταρτο, καθώς, όπως είπε, ένιωσε αδιαθεσία. Η πρώτη του κατάθεση, πάντως, στην προανακριτική κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνη που έδωσε στη Δικαιοσύνη, καθώς υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως ο τότε υπουργός, ο «πολυαγαπημένος» του, όπως τον αποκάλεσε, Νίκος Παππάς, τον ρώτησε «καπετάνιε, θα μας δώσεις το όνομά σου για κανάλι;». «Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομά μου. Να είμαι μπροστινός» ισχυρίστηκε ακόμα, ενώ κατέθεσε πως «ήταν όλα εικονικά» και πως «στον Αραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος Παππάς, με συγκεκριμένες εντολές». Μάλιστα, ο Χρήστος Καλογρίτσας ανέφερε πως διαθέτει SMS τα οποία αντήλλασσε με τον Νίκο Παππά, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν σκοπεύει να τα προσκομίσει στην προανακριτική.

Την ίδια ώρα, από την αξιωματική αντιπολίτευση άφηναν να διαρρεύσουν έγγραφα που, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα περί «μπροστινού», καθώς αποδεικνύουν ότι ο υιός Καλογρίτσα διέθετε από την 1η Ιουλίου 2016 τα 8.000.000 ευρώ για τον διαγωνισμό για τις άδειες.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για την εγγυητική επιστολή της Attica Bank, στην οποία η τράπεζα αναφέρει ότι ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας διαθέτει 8.000.000 ευρώ που είχαν δεσμευθεί υπέρ της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η κατάθεση του μεγαλοεργολάβου διεκόπη ξαφνικά, πριν καν προλάβει να δεχθεί ερωτήσεις από τους βουλευτές, όταν ο ίδιος υποστήριξε πως αισθάνθηκε αδιαθεσία. Τότε, ο Παύλος Πολάκης, ως ο μόνος γιατρός, μέλος της επιτροπής -η οποία απαρτίζεται ως επί το πλείστον από δικηγόρους-, εξέτασε τον μάρτυρα, μετρώντας τον σφυγμό του. Αν και εξετάστηκε και από τον γιατρό της Βουλής, ο Χρήστος Καλογρίτσας επέμεινε πως δεν αισθανόταν καλά και ότι δεν επιθυμούσε να συνεχίσει, με αποτέλεσμα το δεύτερο μέρος της κατάθεσής του να οριστεί για σήμερα το μεσημέρι.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως ο Χρήστος Καλογρίτσας με τη χθεσινή του στάση απέφυγε τη βίαιη προσαγωγή, καθώς και τις ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Πηγές του κόμματος, μάλιστα, υποστηρίζουν πως η επιτροπή εξελίσσεται σε φιάσκο και παρωδία. Απαντώντας, πάντως, κύκλοι της Ν.Δ. μιλούν για πανικό του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενοι σε διαρκείς παρεμβάσεις των βουλευτών, καθώς και στο «πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά ήθη» αίτημα να παραστεί ο δικηγόρος του Νίκου Παππά στη συνεδρίαση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα