Προανακριτική: Το «γαλάζιο» φιάσκο και η φυγομαχία του Παππά

Άδοξο και πρόωρο φινάλε θα έχει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, που εξελίχθηκε σε ήττα μεγατόνων και για τις δύο πλευρές, με τη Ν.Δ. να κλείνει άρον άρον την επιτροπή άνευ λόγου και αιτίας, και τον Νίκο Παππά να φυγομαχεί, αρνούμενος να προσέλθει στην επιτροπή για να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών, περιοριζόμενος στην κατάθεση υπομνήματος.

Η κυβερνώσα παράταξη αποφάσισε να κλείσει αιφνιδιαστικά και κακήν κακώς την Προανακριτική, αρνούμενη την κλήση άλλων μαρτύρων. Μάλιστα, αρνήθηκε την κλήση και του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι μπορεί να έχει εμπλοκή σε αδικήματα και επομένως δεν μπορεί να εξεταστεί ως μάρτυρας. Εμπειροι κοινοβουλευτικοί σχολιάζουν πως δύο είναι τα τινά: Είτε η Ν.Δ. θεωρεί πράγματι πως οι αποδείξεις και τα τεκμήρια που προσκομίστηκαν είναι τόσο ισχυρά, ώστε να «δέσουν» το κατηγορητήριο εις βάρος του Νίκου Παππά, είτε η παραπομπή του πρώην υπουργού είναι προαποφασισμένη, επομένως αποφασίστηκε η επιτροπή να κλείσει εσπευσμένα προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες επικοινωνιακές απώλειες.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η στάση του Νίκου Παππά, ο οποίος αποφάσισε να μην περάσει το κατώφλι της Προανακριτικής, αλλά να καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις του την Παρασκευή. Ο ελεγχόμενος, με δήλωσή του, σχολίασε πως «κοιλοπονούσε το βουνό της διαπλοκής και γέννησε έναν ποντικό, της Προανακριτικής», υποστηρίζοντας πως η Προανακριτική στήθηκε επειδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Σημειωτέον πως η Προανακριτική έλαβε -έστω και για τυπικούς λόγους- παράταση ενός μήνα προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες της.

Απευθυνόμενος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Σταύρος Κελέτσης, πρόεδρος της Προανακριτικής, εκτίμησε ότι έως τα τέλη Ιουνίου θα έχει γίνει η σχετική συζήτηση από την Ολομέλεια.

Εν τω μεταξύ, ο Γιάννης Στουρνάρας διαβίβασε στην Προανακριτική την έκθεση ελέγχου για τη νομιμότητα των 3.000.000 ευρώ της εγγυητικής επιστολής. Πηγές της Ν.Δ. μιλούν για «αμείλικτα» ερωτήματα που προκύπτουν από το πόρισμα «κόλαφος» της Τραπέζης της Ελλάδος, που καταρρίπτει σημείο προς σημείο τους ισχυρισμούς του περί ελέγχου και έγκρισης από την ΤτΕ της προέλευσης των 3.000.000 ευρώ με τα οποία ο Χρήστος Καλογρίτσας συμμετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Μάλιστα, κατηγορούν τον Νίκο Παππά ότι το βάζει στα πόδια, «μην αντέχοντας να σταθεί πρόσωπο με πρόσωπο ενώπιον των μελών της Προανακριτικής». Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για οριστική «ταφόπλακα» στην άθλια μεθόδευση της Ν.Δ., υπογραμμίζοντας πως η έκθεση επιβεβαίωσε την προέλευση και την κατάληξη των 3.000.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα