Νέο παραλήρημα Ακάρ για τα εξοπλιστικά της Ελλάδας

Δεν σταματούν οι προκλήσεις από την Τουρκία, καθώς το Σαββατοκύριακο ο Χουλούσι Ακάρ ήταν αυτός που πήρε την… ερντογανική σκυτάλη της γνωστής χολερικής ρητορικής για τη χώρα μας, κατηγορώντας μας, μεταξύ άλλων, για «εξοπλιστικό πάθος», «επαναπροωθήσεις μεταναστών» και «στρατιωτικοποίηση νησιών»!

«Καλώ τον αξιότιμο Ελληνα ομόλογό μου να μείνει μακριά από εγωισμούς και συναισθηματισμούς και να είναι λογικός, δίκαιος και αντικειμενικός. Τον καλώ να μιλήσει σύμφωνα με τις συνθήκες μεταξύ των χωρών μας, το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας» είπε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, απαντώντας σε δηλώσεις του Ν. Παναγιωτόπουλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «παρά τη θετική και εποικοδομητική στάση που τηρεί η Τουρκία, η Ελλάδα συνεχίζει την προβοκατόρικη, ανένδοτη στάση της, που αυξάνει την ένταση σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο», ενώ, πάντα κατά τα λεγόμενά του, η Ελλάδα είναι αυτή που «κάνει διάφορες ασκήσεις, παραβιάζει τις συνθήκες και στρατιωτικοποιεί τα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο έχει απαιτήσεις που δεν έχουν καμία λογική, ούτε νομική βάση, κι έτσι αυξάνει την ένταση».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, λέγοντας ότι η χώρα μας «έχει πάθος με τους εξοπλισμούς. Όμως, αυτή η προσπάθεια είναι μάταιη», ενώ κατηγόρησε την Αθήνα για «απάνθρωπες ενέργειες, καθώς συνεχίζει να σπρώχνει πίσω τα γυναικόπαιδα στο Αιγαίο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα