Ο Βενιζέλος παρακαλά για ένα τηλεφώνημα του Νίκου Ανδρουλάκη

Στα πρόθυρα της αυτολύπησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν εννοεί να χωνέψει ότι το άλλοτε πνευματικό του παιδί, ο Νίκος Ανδρουλάκης, αποδείχθηκε ένας κυνικός «πατροκτόνος» που μάλλον αδιαφορεί τώρα για τις συμβουλές του και, κυρίως, για να σηκώσει το βάρος της ηθικής του αποκατάστασης στο ζοφερό σκάνδαλο της Novartis. Παρά την προσπάθειά του να το κρύψει, ο πρώην πρόεδρος, στα χέρια του οποίου το ΠΑΣΟΚ κατέληξε συντρίμμια, είναι εμφανώς ενοχλημένος για το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη μαζί του προκειμένου να ζητήσει τα (χλομά…) φώτα και τη σοφία του.

«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει μια ιστορική σχέση μαζί μου. Τον πρότεινα για γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, του πρότεινα να μπει στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών (…) μετά την εκλογή, όπως είχα υποχρέωση, αλλά και τη διάθεση, του έστειλα τα θερμά μου συγχαρητήρια και την ευχή μου να επικοινωνήσει με την Ιστορία. Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα μου απαντήσει, κάποια στιγμή θα θελήσει να ακούσει το πώς σκέφτομαι, αν και φαντάζομαι ότι διαβάζει αυτά που γράφω και ακούει αυτά που λέω» δήλωσε με πόνο ψυχής ο «ύπαρχος» του Σαμαρά για να δείξει το μέγεθος της αχαριστίας του «νέου»…

Φαίνεται πως ο Ανδρουλάκης δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με την Ιστορία, αλλιώς θα τηλεφωνούσε και στον Βαγγέλη… Ο Βενιζέλος πρόσθεσε με υπολογισμένη χαιρεκακία: «Είναι μια αισιόδοξη στιγμή. Η νέα ηγεσία αναλαμβάνει τα καθήκοντά της με μια δημοσκοπική αλλαγή, η οποία οφείλεται και στην εκλογή, αλλά και στη φθορά κυβέρνησης και Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να πει κάτι και το ΚΙΝ.ΑΛ. πρέπει να βρει να πει κάτι το οποίο να είναι πέραν του προλόγου και πέραν των καλών προθέσεων. Θα πει. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε κάπως υπομονετικοί και κάπως ανεκτικοί… Το μεγάλο θέμα του κ. Ανδρουλάκη είναι εάν θα κινηθεί αντιλαϊκιστικά».

Αναφορικά με τις σχέσεις Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛ. αποφάνθηκε πως «ο κ. Μητσοτάκης στέλνει τον κ. Ανδρουλάκη σε μια κεντροαριστερή πολυκατοικία μαζί με τον κ. Τσίπρα», ενώ σημείωσε ότι «καλλιεργείται μια πόλωση, γιατί η επιλογή της κυβέρνησης είναι μια επιλογή αυτοδυναμίας. Χρειάζεται μια πόλωση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρχει ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Βενιζέλος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «επιλεκτική μνήμη» στο σκάνδαλο της Novartis, διότι λησμόνησε «από ποιους δόθηκε η μάχη υπέρ της δημοκρατίας, υπέρ του κράτους δικαίου», ενώ αμετανόητα δήλωσε, υπερασπιζόμενος τον Σαμαρά, ότι «καλύτερα να είσαι μνημονιακός πρωθυπουργός και να αντιμετωπίζεις μια οικονομική κρίση, την οποία όμως δεν έχεις δημιουργήσει ο ίδιος, από το να είσαι ένας προ-μνημονιακός πρωθυπουργός που έχει την ευθύνη για την κρίση». Πραγματικά αμετανόητος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα