Στήνονται κάλπες σε πέντε Μητροπόλεις!

Βασική εκκρεμότητα για να συγκληθεί η Ιεραρχία είναι η διχοτόμηση της Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Μετά το Πάσχα, για τους περισσοτέρους, κληρικούς και αρχιερείς, ακολουθούν ημέρες ξεκούρασης και περισυλλογής. Ηταν ένα Πάσχα ανακουφιστικό και «κανονικότητας» ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας. Τώρα όλοι ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους.

Οι κληρικοί πώς θα βγάλουν τα προβλήματα στις ενορίες τους με τα συσσωρευμένα χρέη. Οι Μητροπολίτες πώς θα συμμαζέψουν και θα κλείσουν τα δικά τους μέτωπα. Σε επίπεδο διοίκησης, η βασική εκκρεμότητα για να συγκληθεί η Ιεραρχία είναι η διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Εφόσον δοθεί το πράσινο φως και υπογράψει η Νίκη Κεραμέως και επίσημα τη διχοτόμηση σε δύο Μητροπόλεις (Αγρινίου και Μεσολογγίου), τότε ίσως συγκληθεί Ιεραρχία τον Ιούνιο. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εκλογές για τους νέους αρχιερείς σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Γορτυνία θα γίνουν, υπό κανονικές συνθήκες, τον Οκτώβριο.

Μαζί με αυτές τις τρεις Μητροπόλεις -με ενημέρωσαν οι πηγές μου- θα έχουμε και την κάλυψη μίας ακόμη Μητρόπολης στη Β. Ελλάδα. Ο μητροπολίτης είναι υπό παραίτηση. Πρόκειται για σοβαρό άνθρωπο, που δεν έχει ανάγκη από καρέκλες και αξιώματα, και θεωρεί πως έκλεισε τον κύκλο του. Άφησε έργο μεγάλο και κληρονομιά για τον επόμενο. Μακάρι να είχαν πολλοί την επίγνωση πως πρέπει να δώσουν τη σκυτάλη στις νεότερες γενιές. Να ενημερώσω, ωστόσο, πως δεν πρέπει να χαίρονται οι υποψήφιοι αρχιμανδρίτες.

Ο Αρχιεπίσκοπος και ομάδα Μητροπολιτών έχουν συμφωνήσει ήδη για τον πρωτοσύγκελο που θα την καλύψει. Τους συμβουλεύω να μη χάνουν τον χρόνο τους και να κοιτάξουν αλλού για να ρίξουν τα δίχτυα τους. Καταγράφω, λοιπόν, στο αρχιεπισκοπικό τεφτέρι τέσσερις κενές Μητροπόλεις για αρχή. Πιθανότατα, όμως, να προκύψει μέχρι τον Οκτώβριο και μια πέμπτη. Σε Μητρόπολη που έχει ξεκινήσει έλεγχος από τις φορολογικές Αρχές και σύντομα αναμένεται το πόρισμα. Οι πηγές μου λένε πως ο γηραιός Μητροπολίτης έχει -εκτός από άνοια- και… άγνοια για όσα έχουν γίνει από το δεξί του χέρι. Θαύματα με τα βιβλία της Μητρόπολης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα