Φθηνές δικαιολογίες από Οικονόμου! Εμφάνισε ευνοϊκή έκθεση για την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα

Δεν λένε να… χωνέψουν το «χαστούκι»!

To φυσάει και δεν κρυώνει η κυβέρνηση που η έκθεση περί ελευθερίας του Τύπου των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» έχει κατατάξει τη χώρα μας στην 108η θέση παγκοσμίως, κάτω από την Αλβανία, τη Μογγολία, το Μπουρούντι και τη Βουλγαρία, αποκαλύπτοντας ότι η ελευθεροτυπία στην Ελλάδα δεν είναι δεδομένη, αλλά είναι ακόμα το ζητούμενο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αντί να απολογηθεί ή έστω να δείξει ότι η κυβέρνηση προβληματίζεται, ψάχνει δικαιολογίες και άλλοθι κι έτσι μία ημέρα μετά την επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διεθνώς καταξιωμένη οργάνωση, με την οποία αμφισβήτησε την κατάταξη της χώρας μας, επικαλέστηκε χθες μία άλλη έκθεση του Media Pluralism Monitor, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, υπερβαίνοντας τις επιδόσεις πολλών χωρών».

«Σε πείσμα όσων δεν χάνουν ευκαιρία να κατασυκοφαντήσουν την πατρίδα μας, διαβάλλοντας παράλληλα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και τους λειτουργούς του Τύπου, τα πορίσματα της έκθεσης του Media Pluralism Monitor (υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης) δείχνουν ότι, όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, υπερβαίνοντας τις επιδόσεις πολλών χωρών με μεγάλη παράδοση και ταυτόχρονα υπολειπόμενη ελαχίστων. Μάλιστα, με τις νέες μας νομοθετικές πρωτοβουλίες οι επιδόσεις της χώρας μας θα βαίνουν συνεχώς βελτιούμενες. Η αλήθεια είναι απλή και δεν σκιάζεται» έγραψε στο facebook ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα