Ράπισμα από τον «Economist» στον Μητσοτάκη για την ελευθερία του Τύπου

Άρθρο-κόλαφος κατά της κυβέρνησης

«Χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί χθεσινό άρθρο-κόλαφος του «Economist», ένα ακόμα διεθνές δημοσίευμα που αποκαλύπτει τις συνεχείς προσπάθειες φίμωσης του Τύπου από το Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο και της έκθεσης των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα που κατατάσσει την Ελλάδα στον πάτο της Ευρώπης όσον αφορά την ελευθεροτυπία.

Το δημοσίευμα του έγκυρου οικονομικού περιοδικού, που εκδίδεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τιτλοφορείται «Οι καβγάδες για την ελευθερία του Τύπου επισκιάζουν τα πρόσφατα επιτεύγματα της Ελλάδας».

Σε αυτό, αν και γίνεται λόγος για σημαντικές επιτυχίες της Ελλάδας σε τουρισμό και επενδύσεις, ωστόσο επισημαίνεται πως οι καταγγελίες για την καταβαράθρωση της χώρας μας όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου επισκιάζουν αυτές τις θετικές εξελίξεις.

Αναφέρεται μάλιστα όχι μόνο στην επίμαχη έκθεση της ΜΚΟ που μας έκανε διεθνώς ρεζίλι, καθώς η χώρα μας έπεσε συνολικά 38 θέσεις σε σχέση με πέρυσι, αλλά και ειδικά στην πρόσφατη νομοθεσία που προβλέπει φυλάκιση για fake news, στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς και στην υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Μάλιστα, γίνεται αναφορά και στις «λίστες Πέτσα», καθώς το περιοδικό τονίζει την ανησυχία που επικρατεί για την κρατική χρηματοδότηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, ναι μεν η κυβέρνηση τα πηγαίνει καλά στις επενδύσεις, στον τουρισμό και στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, ωστόσο «ένας ανεπηρέαστος Τύπος πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο, ώστε να εξασφαλίζεται ότι όλα αυτά τα χρήματα θα δαπανώνται δίκαια και ορθά».

Όπως σημειώνεται μάλιστα στο άρθρο, «η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ελλάδας έκανε καλή δουλειά στο να γυαλίσει την εικόνα της στους τουρίστες και τους επενδυτές από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2019. Η αρχαία κληρονομιά της χώρας, κυρίως η δημιουργία της δημοκρατίας, παίζει μεγάλο ρόλο στα μηνύματα. Αλλά, όπως και τον 5ο αιώνα π.Χ., η ελευθερία του λόγου έχει επίσης σημασία». Τι έχει, άραγε, να πει το Μέγαρο Μαξίμου για τον συνεχιζόμενο διασυρμό της χώρας μας;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα