Εμπρηστική επίθεση του Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη!

Αποκαλύπτοντας το αληθινό του πρόσωπο, δήλωσε ότι γι’ αυτόν δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης, ενώ απείλησε ευθέως τη χώρα

Ακραία προκλητική συμπεριφορά από τον Ταγίπ Ερντογάν που προέβη σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Από σήμερα για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχτώ ποτέ να συναντηθώ μαζί του» είπε συγκεκριμένα ο «σουλτάνος». Δήλωση που, ξεπερνώντας κάθε όριο και διπλωματικό προηγούμενο, βάζει σε νέα βάση τις όποιες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά ότι οι γείτονες δεν θέλουν ισότιμους συνομιλητές, αλλά… πρόθυμους υποτακτικούς και οι «επαναπροσεγγίσεις» διαρκούν ακριβώς όσο οι ίδιοι θέλουν. Είχε προηγηθεί μπαράζ επιθέσεων του Ταγίπ Ερντογάν κατά της χώρας μας και της Κύπρου, με αδιανόητες κατηγορίες περί προδοσίας και ολική επαναφορά του νεοοθωμανικού δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας». Η πρωτοφανής επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη διατυπώθηκε από τον Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησής του.

Ο Ερντογάν δεν έμεινε μόνο στη «διαγραφή» του Ελληνα πρωθυπουργού, αλλά απείλησε ακόμη μία φορά τη χώρα μας. «Η Ελλάδα έχει κάνει δέκα στρατιωτικές βάσεις» είπε και συνέχισε: «Να δούμε τι θα τις κάνει αυτές τις βάσεις, εμείς δεν στηριζόμαστε σε κανέναν, έχουμε τις δυνάμεις μας, να δούμε τι θα κάνει τώρα ο Μητσοτάκης».

Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο, αποφάσισε να… ακυρώσει και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που είχε ανακοινωθεί μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ δεν παρέλειψε να τον κατηγορήσει και για τις «συστάσεις» για τη μη πώληση F-16 στην Τουρκία, εμφανώς δυσαρεστημένος.

Είναι σαφές ότι ο Τούρκος «σουλτάνος» εφαρμόζει ένα σχέδιο ολομέτωπης επίθεσης κατά της χώρας μας, αφού νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε πραγματοποιήσει και άλλες επιθέσεις κατά Ελλάδας και Κύπρου, κατά την καθέλκυση ενός νέου -γερμανικής κατασκευής, τύπου «Παπανικολής»- υποβρυχίου του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Εκεί ήταν που επανέφερε στην πρώτη γραμμή και το νεοοθωμανικό ιδεολόγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας», υπογραμμίζοντας πως «τα τελευταία πέντε χρόνια τρέχουμε 750 σχέδια της αμυντικής βιομηχανίας. Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το ναυτικό μας ισχυρότερο και πιο αποτρεπτικό για την ασφάλεια της “Γαλάζιας Πατρίδας”».

Σε ένα ρεσιτάλ ανθελληνισμού επιτέθηκε, μάλιστα, κατά Ελλάδας και Κύπρου, ισχυριζόμενος πως «ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο», χωρίς φυσικά να αναφερθεί στο πλήθος ψηφισμάτων του ΟΗΕ και όλων των διεθνών οργανισμών που καταδικάζουν την τουρκική εισβολή.

Δεν έμεινε εκεί, αλλά κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης -με πρώτη και κύρια την Ελλάδα- ότι υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, «ξεκινώντας από τους γείτονές μας, πολλές χώρες της Ευρώπης προστάτευσαν τους ποταπούς της FETO».

Όλα αυτά την ίδια ημέρα που η τουρκική πολεμική αεροπορία προχωρούσε σε ακόμη ένα μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο, με συνολικά 41 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο από F-16, κατασκοπευτικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το ίδιο Αιγαίο που ο τουρκικός ΕΟΤ συνεχίζει στο πλαίσιο επικοινωνιακής καμπάνιας να αποκαλεί «Τουρκαιγαίο», χρησιμοποιώντας μάλιστα ανερυθρίαστα ελληνικά μνημεία για να προωθήσει το προϊόν του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα