Μητσοτάκης: «Ο Ερντογάν και το 2020 έλεγε ότι δεν θέλει να μου μιλάει»

Στο «Μητσοτάκης γιοκ» του Ταγίπ Ερντογάν και στις προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου απάντησε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός, όπου βρισκόταν για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στέλνοντάς του μήνυμα ότι κάνει λάθος αν θεωρεί ότι δεν θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της Ελλάδας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ωστόσο, την ίδια στιγμή έκανε και το σοβαρό ατόπημα να αποκαλέσει την Κωνσταντινούπολη «Ιστανμπούλ», κάτι που είχε κάνει και σε ανάρτησή του τον Μάρτιο, όταν είχε πάει στην Πόλη για να συναντήσει τον Τούρκο πρόεδρο!

Κατά τη συζήτησή του με τον πρόεδρο του φόρουμ Borge Brende, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «με την Τουρκία είμαστε γείτονες, πάντα θα χρειάζεται να μιλάμε και πάντα θα κρατάμε ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας. Δεν θα είμαστε ποτέ εμείς που θα διακόψουμε την επικοινωνία με τους γείτονές μας». Στη συνέχεια προειδοποίησε τον Τούρκο πρόεδρο λέγοντας πως «από την άλλη, όμως, εάν ο πρόεδρος Ερντογάν θεωρεί πως δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδος και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ή δεν θα διεθνοποιήσω ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη, τότε έχει εσφαλμένη εντύπωση».

Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε ότι ο κ. Ερντογάν και «τον Μάρτιο του 2020 έλεγε ακριβώς τα ίδια πράγματα, ότι δεν θέλει να μου μιλάει» και επεσήμανε: «Ίσως αλλάξει άποψη, αλλά στο τέλος της ημέρας είμαστε γείτονες, πάντα πρέπει να συζητάμε και πρέπει να κρατήσουμε τα κανάλια επικοινωνίας ανοικτά». Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για απαράδεκτη πρακτική, κληθείς να σχολιάσει τον άνευ προηγουμένου αριθμό υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά. «Θα θίγω το συγκεκριμένο ζήτημα όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, έως ότου η Τουρκία αλλάξει τη συμπεριφορά της» είπε.

Θυμίζουμε ότι, μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, η Τουρκία προχωρά κάθε μέρα σε κλιμάκωση της έντασης εναντίον της χώρας μας και, εκτός από τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Ερντογάν, παραβίασε την εθνική μας κυριαρχία με τα αεροσκάφη της, που έφτασαν 2,5 ν.μ. από την Αλεξανδρούπολη, και εξέδωσε παράνομη Navtex δεσμεύοντας περιοχή ανάμεσα στον Αη Στράτη, στη Λήμνο, στη Λέσβο και τη Χίο για έρευνες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα