Θρίλερ με Έλληνα επιχειρηματία που προφυλακίστηκε για κατασκοπία

Θρίλερ με Ελληνα πολίτη που οδηγήθηκε στις τουρκικές φυλακές κατηγορούμενος για κατασκοπία, θυμίζοντας έντονα περιστατικά του πρόσφατου παρελθόντος στην Τουρκία, όπου ακόμα και Ισραηλινοί τουρίστες που έβγαζαν φωτογραφίες αξιοθέατα αντιμετώπισαν τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως διαπραγματευτικά χαρτιά από το καθεστώς Ερντογάν στην προσπάθεια επαναπροσέγγισης με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, Ελληνας πολίτης, οδηγήθηκε χθες με τεθωρακισμένο όχημα της Αστυνομίας στον ανακριτή, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του για κατασκοπία. Τουρκικά, δε, μέσα μεταδίδουν ότι «η υπόθεση αυτή δεν τελειώνει εδώ και θα υπάρξει συνέχεια». Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει το γεγονός ότι οι τουρκικές Αρχές υποστηρίζουν ότι συνέλεγε πληροφορίες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά και για Σύρους πρόσφυγες και γκιουλενιστές επιχειρηματίες που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα προκειμένου να εξυπηρετήσουν το αφήγημα του καθεστώτος Ερντογάν πως οποιοσδήποτε στρέφεται κατά του ίδιου είναι κατά της… Τουρκίας.

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα επεσήμαναν ότι η εξαφάνιση του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες, με την πρεσβεία να έχει θέσει επανειλημμένα και μετά επιτάσεως το ζήτημα στις τουρκικές Αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε απάντησαν. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλέστηκε το OPEN, από τις 20 Μαΐου μέχρι σήμερα έχουν γίνει οκτώ διαβήματα προς το τουρκικό ΥΠΕΞ και άλλες τουλάχιστον 20 ενέργειες προς τις τουρκικές Αρχές για τον Ελληνα πολίτη, ενώ έχουν γίνει καταγγελίες και στην Ε.Ε. για απαγωγή Ευρωπαίου πολίτη στην Τουρκία.

Ο επιχειρηματίας ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νότια προάστια της Αττικής, και, σύμφωνα με τους συγγενείς του, είχε ταξιδέψει πριν από 35 ημέρες μαζί με άλλους Ελληνες επιχειρηματίες στην Τουρκία προκειμένου να επισκεφτεί έκθεση χαλιών και να συνάψει εμπορικές συμφωνίες. Τότε ήταν που χάθηκαν τα ίχνη του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα