Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν δίνει επιτέλους ένα τέλος στον θόρυβο;

Yπάρχουν πολιτικές πιέσεις ή υπάρχει κάποια άλλη συμφωνία με τον ναό των Αγίων Ισιδώρων;

Ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος -παιδί του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, μην ξεχνάμε- ήταν ξεκάθαρος: Ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης δεν είναι αυτό που πιστεύει ο κόσμος. Το λένε άνθρωποι που ήταν κοντά του παλιά, που πίστεψαν σε αυτόν ή συνεργάστηκαν μαζί του.

Αυτά είναι θέματα που πρέπει να εξετάσει η διοικούσα Εκκλησία. Πρώτη απ’ όλους η προϊσταμένη Αρχή, στην οποία ανήκει το εκκλησάκι. Δηλαδή, η Αρχιεπισκοπή και ο Αρχιεπίσκοπος. Πώς είναι δυνατόν το παιδί του Αρχιεπισκόπου, ο μητροπολίτης Αργολίδος, που θεωρείται από τους πιο σοβαρούς ιεράρχες και βαθιά πνευματικός, να αφήνει τέτοιες αιχμές για έναν κληρικό που δρα εντός της Αρχιεπισκοπής; Οι πολιτικοί φίλοι του Ναού των Αγίων Ισιδώρων είναι πολλοί και ισχυροί. Κυρίως οι σύζυγοι των πολιτικών.

Με τη Μαρέβα Μητσοτάκη, την Τζένη Μπαλατσινού-Κικίλια και τη σύζυγο του Προκόπη Παυλόπουλου να κρατούν τα πρωτεία στην αγάπη τους για τον παπα-Δημήτρη. Και γι’ αυτό τραβολογάνε και τους συζύγους τους στον ναό. Ο παπα-Δημήτρης έχει φροντίσει σε όλους τους τόνους να προβάλει αυτές τις σχέσεις με τους ισχυρούς της αθηναϊκής κοινωνίας. Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει ασχοληθεί, παρά όσα ακούγονται τόσα χρόνια και τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στην Εκκλησία; Συμβαίνει αυτό γιατί υπάρχουν πολιτικές πιέσεις ή υφίσταται άλλη συμφωνία με τον Ναό των Αγίων Ισιδώρων; Γιατί με ένα επίσημο πόρισμα της Εκκλησίας θα σταματούσαν να εξετίθεντο και ο μητροπολίτης Αργολίδος και ο π. Δημήτριος Λουπασάκης και οι «ισχυρές» ενορίτισσες των Αγίων Ισιδώρων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα