Κάλεσμα αποστασίας και από τον Οικονόμου!

Ανέλαβε να εξειδικεύσει το κάλεσμα Μητσοτάκη σε στελέχη άλλων κομμάτων να τα εγκαταλείψουν προκειμένου να πετύχει την αυτοδυναμία

Να εξειδικεύσει -για όσους δεν κατάλαβαν- το κάλεσμα σε… αποστασία που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε στελέχη άλλων κομμάτων, και φυσικά σε βουλευτές, για να έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση η N.Δ. μετά και τη δεύτερη κάλπη -αν βέβαια είναι πρώτο κόμμα- ανέλαβε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μία ημέρα μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ… Ο κ. Οικονόμου, που μίλησε για αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ., όχι κατ’ ανάγκην μονοκομματική και όχι κατ’ ανάγκην με ανθρώπους μόνο από τη Ν.Δ., ρωτήθηκε εάν θα αναληφθούν πρωτοβουλίες προσέγγισης στελεχών από άλλα κόμματα, πριν ή μετά τις εκλογές, και ήταν σαφής:

«Η δική μας άποψη είναι ότι ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για αυτοδύναμη Ελλάδα. Αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη μονοκομματική. Αλλωστε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουμε αξιοποιήσει πρόσωπα και από άλλους χώρους. Δεν ζητάμε κομματικά διαβατήρια για ανθρώπους που μοιράζονται ίδιο όραμα. Χρειάζεται, όμως, ισχυρή πλειοψηφία».

Επίσης, ο κ. Οικονόμου ανέλαβε να εξηγήσει και τι εννοούσε ο πρωθυπουργός με τα περί «τερατογένεσης», αν σχηματιστεί κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 και με την ανοχή του ΚΚΕ, ακόμα κι αν η Ν.Δ είναι πρώτο κόμμα – ένα ενδεχόμενο που έχει απορριφθεί από την αντιπολίτευση.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο όρος «πολιτική τερατογένεση» περιγράφει μοα κυβέρνηση «αδύναμη, ετερόκλητη και σε κατεύθυνση οπισθοδρόμησης για τη χώρα και την κοινωνία» και τόνισε: «Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε με καθαρό τρόπο για την κρισιμότητα της ψήφου και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις». Ο κ. Οικονόμου, πάντως, θυμήθηκε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι προϋπόθεση για να σχηματίσει κυβέρνηση ο ίδιος θα ήταν να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Παρ’ όλα αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε επιβεβαίωση της δήλωσης αυτής, σαφής ένδειξη του φόβου του Μαξίμου ότι εν τέλει μπορεί και να κυβερνήσουν… «οι άλλοι»!

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι τους χωρίζει ρήγμα τεκτονικό με την αισθητική που επικρατεί στους χώρους του, σχολιάζοντας τα συνθήματα κατά του πρωθυπουργού που ακούστηκαν στο φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα