Αμετανόητος! Θλιβερή απολογία Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε το γνωστό αφήγημα για τα συμφέροντα που τον πολεμούν και αρνήθηκε κάθε ευθύνη για το μέγα σκάνδαλο

Σε μία προεκλογική και διχαστική ομιλία με την οποία επιχείρησε να κάνει το μαύρο άσπρο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ως υπευθύνους για τις υποκλοπές τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα και διάφορα κέντρα που, όπως είπε, επιδιώκουν φθορά της κυβέρνησης. Αρνήθηκε κάθε ευθύνη, μίλησε για σκευωρία, ενώ παρουσίασε και τον εαυτό του θύμα παρακολούθησης επί ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέθηκε ακόμα μια φορά στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, επιβεβαιώνοντας ξανά ότι η συνεργασία τους και η αλληλοστήριξή τους στο γήπεδο της πολιτικής και της οικονομίας είναι πλέον παρελθόν…

«Κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους, αλλά δεν μασάμε» είπε στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε ότι η Ν.Δ. και ο ίδιος προσωπικά είναι εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς. «Ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα, που θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Σε όσους θέλουν την Ελλάδα μπανανία, τους απαντώ: Λάθος διεύθυνση» είπε και υπογράμμισε στέλνοντας απειλητικά μηνύματα στον Β. Μαρινάκη: «Αλλο το τερέν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων, όποιος το μπερδεύει μετατρέπει σε αρένα την πολιτική ζωή, δεν δεχόμαστε ούτε υποβολείς ούτε ρυθμιστές. Σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις τούς προειδοποιώ, θα είμαστε απέναντί τους. Είμαι εκλεγμένος από τον λαό και σε αυτόν λογοδοτώ».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε για τις υποκλοπές ότι «θα γίνει ό,τι απαιτείται και όλα θα πάνε στη Δικαιοσύνη, που θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως, για να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας που μολύνουν την πολιτική ατμόσφαιρα».

Επέρριψε, όμως, την ευθύνη του σκανδάλου στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι έχει στήσει σκευωρία. «Οι αντίπαλοί μας δεν διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis. Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη» είπε και επικαλούμενος μία φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «θέλουν να πειστεί ο λαός ότι είναι στηρίγματα της δημοκρατίας αυτοί που την απειλούν», ισχυρίστηκε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση απειλεί τη δημοκρατία και ο Αλέξης Τσίπρας έχει «δηλητηριάσει το πολιτικό κλίμα». «Δεν πρόκειται για παράταξη, αλλά για ένα συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Και γι’ αυτό κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα.

Μέχρι και παιδεραστές μάς αποκάλεσαν, οι άθλιοι. Τώρα προετοιμάζουν την ήττα τους αμφισβητώντας ακόμα και το σημαντικότερο κεκτημένο της ίδιας της Μεταπολίτευσης, την ακεραιότητα των εκλογών και την ομαλή μετάβαση της εξουσίας στον νικητή. Ο αριστερός τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο» είπε. Μιλώντας για τα εξοπλιστικά και τις συμφωνίες με τη Γαλλία, που θέλει να αλλάξει ο Αλέξης Τσίπρας, αναρωτήθηκε «ποια γραμμάτια ξεχρεώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια την πατρίδα;», ενώ τον χαρακτήρισε «εθνικό μειονέκτημα».

Αναφερόμενος στις τουρκικές απειλές είπε πως «ο κ. Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα ήθελε τον κ. Τσίπρα απέναντί του.

Όμως έχει εμένα. Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος», και πρόσθεσε: «Στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν του λέω πως η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις.

Η γεωγραφία μάς θέλει δίπλα. Θα το ξαναπώ, νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν παρασυρόμαστε και δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε έναν πρωθυπουργό σε απόλυτη αποδρομή, μπροστά στο επικείμενο πολιτικό του τέλος, που διαστρέβλωσε πλήρως την αλήθεια προσπαθώντας να εμφανιστεί ο ίδιος ως το θύμα των υποκλοπών, ενώ είναι ο θύτης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα