Τα μυστήρια της Πάρου και το σπίτι της Καϊλή

«Corriere della Sera»: Ξέπλυμα χρήματος πίσω από την αγορά του οικοπέδου (των 300.000 ευρώ) στην Πάρο;

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΒΙΛΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Μέσω… και της Πάρου φαίνεται πως στόχευε να «ξεπλύνει» τα πετροδολάρια του Κατάρ η όμορφη Εύα των Βρυξελλών. Οπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, η ευρωβουλευτής, μαζί με τον σύντροφό της και φερόμενο ως ταμία του Κατάρ-gate Φραντσέσκο Τζόρτζι, σκόπευε μέσω της αγοράς του οικοπέδου αξίας 300.000 ευρώ στην Πάρο να «ασπρίσει» τα μαύρα λεφτά των εμίρηδων.

Πέρα από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που είχαν ιδρύσει γι’ αυτό τον λόγο, η Εύα Καϊλή φαίνεται πως είχε «ποντάρει» και στους πιο παραδοσιακούς τρόπους ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Corriere della Sera», σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς Κατάρ-gate και τις αγορές ακινήτων της Εύας Καϊλή και του Τζόρτζι. Το δημοσίευμα της εφημερίδας, μάλιστα, σημειώνει πως οι δυο τους σχεδίαζαν να χτίσουν μια βίλα στην Πάρο και αναλύει την ομοιότητα με την αγορά διαμερίσματος στην πόλη Τσερβίνια της Ιταλίας.

Η «Corriere della Sera» γράφει: «Στις 7 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες, δηλαδή, πριν από την επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για το Κατάρ-gate, η Eurojust ζήτησε από Ιταλούς εισαγγελείς να διερευνήσουν την αγορά ενός διαμερίσματος στην πόλη Τσερβίνια, για την οποία υπήρχαν υποψίες ότι αγοράστηκε με χρήματα από δωροδοκία. Μια κλασική επιχείρηση “ανακύκλωσης”, που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επένδυση που έκαναν Καϊλή και Τζόρτζι για να χτίσουν μια βίλα στην Πάρο». Σημειώνει πως από τα βασικά πρόσωπα της υπόθεσης είναι η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 750.000 ευρώ σε μετρητά, «που θα μπορούσαν να προέρχονται από το Κατάρ και το Μαρόκο, αλλά ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ορκίζεται ότι είναι δικά του».

Το αμαρτωλό οικόπεδο στην Πάρο βρίσκεται στα όρια του οικισμού Ιστέρνι, σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από τη θάλασσα, με θέα προς τη Νάξο. Οπως είχε δηλώσει στην ΕΡΤ ο αρχιτέκτονας – μηχανικός που ανέλαβε την αναθεώρηση της άδειας Βαζαίος Πετρόπουλος, «θα γίνουν ισόγεια σπίτια, με υπόγειο και πισίνα. Είχαμε κάνει τα σχέδια, έχουν κατατεθεί στην Πολεοδομία, αλλά η άδεια δεν έχει εκδοθεί. Οχι, δεν μεσολαβούσε εταιρία. Στο όνομά της ήταν και στο όνομα του συντρόφου της». Σημειώνεται πως 280 τετραγωνικά μέτρα από την έκταση είναι οικοδομήσιμα, ενώ, σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα, θα γινόταν μια παραθεριστική βίλα: «Είχαμε κάνει τρεις τέσσερις συναντήσεις. Ηθελαν ένα σπίτι για εκείνους, για να μένουν το καλοκαίρι, που θα έρχονται, όλος ο σχεδιασμός γινόταν για να κάνει ένα σπίτι για την οικογένειά της».

Για την αγορά του οικοπέδου στην Πάρο, όπου σχεδιαζόταν να οικοδομηθεί μια σύγχρονη έπαυλη, αντίστοιχη με αυτές των εμίρηδων του Κατάρ, έρευνα διεξάγει η Οικονομική Εισαγγελία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα