Ατσάλινος ο Ράμμος της ΑΔΑΕ!

Δεν κάνει πίσω για τις υποκλοπές. Θα ελέγξει όλους τους παρόχους.

Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς η Ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών έλαβε την απόφαση να ξεκινήσουν έλεγχοι σε όλους τους παρόχους τηλεφωνίας.

Η Αρχή ικανοποίησε σχετικό αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε να ενημερωθεί αναφορικά με τις άρσεις απορρήτου που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια και αφορούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οπως αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες και ελήφθη σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, οι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις των εταιριών Cosmote, ΟΤΕ, Vodafone και Wind θα πραγματοποιηθούν με επικεφαλής τον πρόεδρο της Αρχής Χρήστο Ράμμο, ενώ πρόκειται να διερευνηθεί εάν έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν διατάξεις άρσης απορρήτου των επικοινωνιών πολιτικών, στρατιωτικών και δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με την ΑΔΑΕ, έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και «σε όποιον άλλον πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδος, παραστεί ανάγκη κατά την εξέλιξη του ελέγχου».

Στην απόφαση σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής θα στείλει αίτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα με το οποίο θα ζητεί «τον εμπλουτισμό του ερωτήματος που κατέθεσε στην ΑΔΑΕ την 7/12/2022, με συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου, που σχετίζονται με τα προαναφερόμενα δημόσια πρόσωπα και την πιθανότητα άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας τους μέσω των αριθμών αυτών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα