Να παραιτηθεί! Η Δόμνα έδωσε βορά τη 12χρονη!

Εξέθεσε το κορίτσι, θύμα βιασμού στον Κολωνό, σε εξαιρετικά σοβαρούς κινδύνους, αποκαλύπτοντας τα στοιχεία του

Εξω και πέρα από κάθε λογική και ηθική, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου στοχοποίησε το 12χρονο κορίτσι που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό, αποκαλύπτοντας, ως μη όφειλε, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, κάτι που δύναται να αποβεί εις βάρος του παιδιού.

Αντί να το προστατεύσει, η αρμόδια υπουργός το εξέθεσε σε εξαιρετικά σοβαρούς κινδύνους, αποδεικνύοντας πως είναι απολύτως ακατάλληλη για τη θέση την οποία κατέχει και πως θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί. Και αν η ίδια δεν έχει την ευθιξία να αποχωρήσει, τότε θα έπρεπε η κυβέρνηση να την απομακρύνει μετά τις απίστευτες αθλιότητες. Ολα συνέβησαν στη Βουλή, όπου και η Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, φανέρωσε πού μένει και πού πηγαίνει σχολείο η 12χρονη, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο κάθε αρχή προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Για προφανείς λόγους, η «δημοκρατία» δεν θα αναπαραγάγει όσα είπε η υφυπουργός από το βήμα της Ολομέλειας. Την υπόθεση ανέδειξε η δικηγόρος της οικογένειας του μικρού κοριτσιού, Ασπασία Ταραχοπούλου, η οποία με ραδιοφωνική της συνέντευξη (Στο Κόκκινο 105,5) κατήγγειλε πως η Δόμνα Μιχαηλίδου στοχοποίησε απροκάλυπτα το θύμα. «Προσπαθούμε τόσο καιρό να διαφυλάξουμε τα στοιχεία και τον τόπο διαμονής του παιδιού ως κόρη οφθαλμού. Εχω παρακαλέσει όλους τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές προσωπικά και ενώ προσπαθούμε να προστατεύσουμε το παιδί με νύχια και με δόντια, έρχεται η υφυπουργός και αποκαλύπτει πού βρίσκεται η 12χρονη, σε ποιο σχολείο πηγαίνει η ίδια και ο αδελφός της», όπως αποκάλυψε η δικηγόρος της οικογένειας.

Καταγγελία

Την ίδια ώρα, η Ασπασία Ταραχοπούλου προέβη και σε ακόμη μία εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία, καθώς φανέρωσε πως η υφυπουργός είπε μια σειρά από ψέματα για τη βοήθεια που δήθεν έχει δεχθεί το παιδί. Αρχικώς, η δικηγόρος κατήγγειλε πως είναι ψευδής ο ισχυρισμός της υφυπουργού ότι η 12χρονη δέχεται κατ’ οίκον διδασκαλία. «Εχουμε κάνει πολλές αιτήσεις και ουδείς έχει ανταποκριθεί έως σήμερα» επισήμανε, ενώ πρόσθεσε πως «όλα, δε, όλα όσα είπε για τη βοήθεια που προσφέρεται από δημόσιες δομές στο θύμα παιδοβιασμών και την οικογένεια που τη φροντίζει δεν έχουν ίχνος αλήθειας».

Στις καταγγελίες αναφέρθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εξαπολύοντας σκληρή προσωπική επίθεση σε βάρος της Δόμνας Μιχαηλίδου, κατηγορώντας τη πως χρησιμοποιεί ακόμα και τις ζωές των κακοποιημένων παιδιών ως ντεκόρ για την προεκλογική της εκστρατεία, υποστηρίζοντας πως στην περίπτωση της 12χρονης από τον Κολωνό ξεπέρασε κάθε όριο. «Η επικοινωνιακή και ψηφοθηρική αντιμετώπιση θεμάτων προστασίας προσωπικών δεδομένων ευάλωτων και κακοποιημένων παιδιών δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.

Η πολιτική που υλοποιεί η κυρία Μιχαηλίδου, μέσα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει οδηγήσει σε νέα όξυνση της παιδικής φτώχειας. Το αίτημα της πολιτικής αλλαγής είναι ταυτοχρόνως και αίτημα για τη δημιουργία ενός ισχυρού πλαισίου παιδικής προστασίας» υποστηρίζει ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Θεανώ Φωτίου, αρμόδια τομεάρχης της Κουμουνδούρου, κατηγορώντας την υφυπουργό ότι ψεύδεται και ότι παραβιάζει συστηματικά, χωρίς αιδώ και ενδοιασμούς, κάθε αρχή προστασίας των παιδιών, με σκοπό να φιλοτεχνεί το επικοινωνιακό προφίλ της, όπως κατήγγειλε χαρακτηριστικά, με την ίδια τη Δόμνα Μιχαηλίδου να μην έχει ακόμη δώσει απαντήσεις για τους τραγικούς της χειρισμούς στην υπόθεση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα