Τσίπρας: Καθυστερημένα παραδέχτηκε τις ευθύνες του

Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τις ευθύνες της δικής του διακυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, ακόμα και για περιπτώσεις που δεν μου αναλογούσαν» είπε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Το ίδιο, όπως είπε, έπραξε το 2015 «όταν έκανα την κωλοτούμπα, αλλά και με τις Πρέσπες, όταν και πάλι ανέλαβα την ευθύνη». Στον ίδιο αυτοκριτικό και εξομολογητικό τόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες που μας αναλογούν, αλλά δεν φτιάξαμε εμείς αυτό το κράτος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, όπως είπε, «εκπροσωπούν δύο οικογένειες που κυβέρνησαν για χρόνια τη χώρα». Σύμφωνα με τα λόγια του, «αυτό το κράτος δεν προσφέρει ασφάλεια», αλλά, όπως πρόσθεσε, «αυτοί το κυβέρνησαν για 49 χρόνια κι εμείς μόλις τέσσερα». Σε σχετικές ερωτήσεις υποστήριξε ότι από το 2003 θα έπρεπε να υπάρχει σύστημα παρακολούθησης, αλλά, όπως πρόσθεσε, «το 2020, μετά από φωτιά, διαλύθηκε το σύστημα τηλεδιοίκησης». Απέκλεισε το ενδεχόμενο επανακρατικοποίησης της ΤΡΕΝΟΣΕ, λέγοντας απολογητικά: «Η ιδιωτικοποίηση ήταν σχεδόν εξαναγκαστική. Ή θα την ιδιωτικοποιούσαμε ή θα χρεωνόταν με 15 δισ. ο ΟΣΕ. Εμείς ιδιωτικοποιήσαμε μονάχα το μεταφορικό έργο, σβήνοντας τα χρέη».

Προανήγγειλε όμως ότι, εάν εκλεγεί, θα επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση με τους Ιταλούς προκειμένου να εκτελέσουν τα έργα ύψους 800.000.000 ευρώ που είχαν δεσμευτεί συμβατικά να υλοποιήσουν. Οταν η συζήτηση ήρθε στο Μάτι, υποστήριξε ότι η τραγωδία εκείνη ήταν ένα «φυσικό φαινόμενο» και, σε αντίθεση με τα Τέμπη, οφειλόταν σε ανθρωπογενή αίτια. Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η διαφορά με τη Ν.Δ. «κινείται πλέον στα όρια του στατιστικού λάθους» και υπογράμμισε ότι το κρίσιμο μέγεθος θα είναι η συμμετοχή στις κάλπες.

Στο ίδιο πλαίσιο, απέφυγε να απαντήσει ποια θα είναι η τύχη του Π. Πολάκη -«έχουμε συλλογικά όργανα» είπε-, ενώ στο ερώτημα τι θα πράξει ο ίδιος αν ηττηθεί για πέμπτη συνεχόμενη φορά, παρέπεμψε στις αποφάσεις των 150.000 κομματικών μελών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα