Επίδομα σε ολίγους!

Πρόσθετες αποδοχές 66.999 € σε 58 στρατιωτικούς αλλά και στον διευθυντή της ΓΔΟΣΥ. Ούτε ευρώ σε όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο

Την ανεπάρκεια και τις λανθασμένες προτεραιότητες της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα θέματα μέριμνας του στρατιωτικού προσωπικού, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το μισθολογικό και γενικά τις απολαβές, αναδεικνύει πρόσφατη απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ) του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Ενώ λοιπόν στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην παραμεθόριο δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις για υπηρεσίες, περίπολα αποτροπής μεταναστών κ.ά., προφανώς λόγω της μη διάθεσης των αναγκαίων πιστώσεων, στην κεντρική υπηρεσία -συγκεκριμένα στη Γενική Διεύθυνση, που διαχειρίζεται τον συνολικό οικονομικό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων- χορηγούνται πρόσθετες αμοιβές. Οπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, που έχει δημοσιευθεί στη «Δι@ύγεια», δεσμεύεται και διατίθεται πίστωση ύψους 66.999,75 ευρώ για πρόσθετες αποδοχές, και συγκεκριμένα για την καταβολή του Κινήτρου Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ), στο προσωπικό της ΓΔΟΣΥ που καταγράφεται σε παράρτημά της.

Στο παράρτημα, που επίσης έχει δημοσιευθεί στη «Δι@ύγεια», αναφέρονται ονομαστικά 58 άτομα, στρατιωτικοί και πολιτικοί υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένου του γενικού διευθυντή της ΓΔΟΣΥ. Αναφέρεται επίσης ότι το επίδομα υπόκειται σε φόρο εισοδήματος 20% και στις κρατήσεις που αφορούν πρόσθετες αμοιβές.

Η χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος βασίζεται στο άρθρο 25 του νόμου 4940/2022, σύμφωνα με τον οποίο «στους πολιτικούς υπαλλήλους και στο ένστολο προσωπικό των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών των υπουργείων, των οικονομικών υπηρεσιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της Προεδρίας της Κυβέρνησης, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), καθώς και στις λοιπές υπηρεσίες και φορείς που εποπτεύονται ή υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών […] δύναται να καταβάλλεται Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ), με βάση την επίτευξη συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων που καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών για κάθε υπηρεσία». Μάλιστα, στην 4η παράγραφο του ίδιου άρθρου ορίζεται ότι η συνολική δαπάνη για την καταβολή του ΚΕΔΣ δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 9.000.000 ευρώ ανά έτος.

Δηλαδή, παρουσιάζεται το φαινόμενο η κυβέρνηση να νομοθετεί κίνητρο για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, και ορθώς, αλλά ταυτόχρονα να αδιαφορεί για τη συντριπτική πλειονότητα του στρατιωτικού προσωπικού, το οποίο υπό σημαντικά πιο αντίξοες συνθήκες στην παραμεθόριο, στα πεδία ασκήσεων, στους όρχους, τους ναυστάθμους, στα αεροδρόμια κ.α. επίσης επιτυγχάνει ποσοτικούς στόχους, προβάλλοντας σε καθημερινή βάση, 365 ημέρες τον χρόνο, την εθνική στρατιωτική ισχύ. Δυστυχώς, μετά το επίδομα των 600 ευρώ, από τη χορήγηση του οποίου εξαιρέθηκε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, μια νέα κυβερνητική απόφαση δημιουργεί διακρίσεις και μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα