Αρχηγικές κωλοτούμπες για τα Ελληνοτουρκικά!

Χρειάστηκε να φτάσουμε λίγο πριν από τις κάλπες για να δηλώσει ο Μητσοτάκης ότι η μόνη διαφορά με την Αγκυρα είναι η υφαλοκρηπίδα

Χρειάστηκε να φτάσουμε λίγο πριν από τις εκλογές για να αφήσουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας τα μισόλογα και τις θολές δηλώσεις για τα Ελληνοτουρκικά και να ξεκαθαρίσουν ότι μόνο μια διαφορά έχουμε με την Τουρκία κι αυτή δεν είναι άλλη από το θέμα της υφαλοκρηπίδας.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στο Open, έδειξε ότι προσγειώνεται στην πραγματικότητα και δεν θρέφει ψεύτικες ελπίδες ότι η Τουρκία θα αλλάξει συμπεριφορά, λόγω του καλού κλίματος που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο χωρών μετά τους σεισμούς.

«Η Τουρκία πρέπει να δεχτεί ότι λύνουμε τις διαφορές με το Δίκαιο της Θάλασσας και ότι έχουμε μία μόνο διαφορά, το ζήτημα των θαλάσσιων ζωνών. Δεν θα συζητήσω άλλα θέματα με την Τουρκία, ούτε ζητήματα που αφορούν την κυριαρχία των νησιών ούτε αποστρατικοποίηση, όταν απέναντι υπάρχει η μεγαλύτερη αποβατική δύναμη» είπε ο πρωθυπουργός στο Οpen. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι μετά τις εκλογές στην Τουρκία και εφόσον τον εμπιστευτούν οι πολίτες, «θα επιχειρήσω μια απευθείας προσωπική επαφή είτε με Ερντογάν είτε με Κιλιτσντάρογλου ώστε να πιάσουμε το κλίμα της βελτίωσης και να συζητήσουμε για θέματα ατζέντας με κοινό όφελος». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η τουρκική πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει. «Καλωσορίζω την αλλαγή του κλίματος, αλλά δεν έχω αυταπάτες» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως «η “Γαλάζια Πατρίδα” είναι συστατικό στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας». Θυμίζουμε ότι αρκετές φορές και στο πρόσφατο παρελθόν ο πρωθυπουργός μίλησε για διαφορές με την Τουρκία, ενώ στελέχη της Ν.Δ. έχουν θέσει ευθέως θέμα συνεκμετάλλευσης.

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για τα εθνικά θέματα στον Σκάι, τόνισε πως «αν δεν λυθεί η κρίσιμη για την ΑΟΖ υφαλοκρηπίδα, πώς θα πας σε συνεκμετάλλευση! Τότε μπορούμε να κουβεντιάσουμε. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση μέχρι τότε» και πρόσθεσε: «Μετά τον σεισμό στην Τουρκία καταλάγιασε η κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες. Θα έρθουν ξανά προκλήσεις. Η Ελλάδα πρέπει να έχει τη δική της ατζέντα, με κόκκινη γραμμή το δικαίωμά μας να αμυνόμαστε και τα 12 μίλια». Ερωτηθείς για τον φράχτη στον Εβρο, επισήμανε πως «υπήρχε και όταν ήμασταν εμείς κυβέρνηση, δεν έχουμε αντίρρηση να επεκταθεί», υπογράμμισε ωστόσο πως «το Μεταναστευτικό δεν λύνεται με τον φράκτη, πρέπει να αλλάξει η πολιτική γιατί είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα και πρέπει να πάρουν όλοι την ευθύνη».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα