Οργή στις Σέρρες για τον Καραμανλή! Στους δρόμους για τα Τέμπη

Χιλιάδες οργισμένοι πολίτες των Σερρών, μεταξύ των οποίων συγγενείς και φίλοι των 57 νεκρών του εγκλήματος των Τεμπών, κατέκλυσαν και χθες τους δρόμους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα του Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Είχε προηγηθεί γενικό προσκλητήριο του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών προς όλους τους πολίτες να συγκεντρωθούν το μεσημέρι στον πεζόδρομο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ερμού, στο κέντρο των Σερρών, προκειμένου να απαιτήσουν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο σύλλογος χαρακτήριζε «προκλητική» την υποψηφιότητα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., ενώ στη διαδήλωση έδωσαν δυναμικό «παρών» εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πολίτες, οι οποίοι στη συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο των Σερρών.

Οι διαδηλωτές αξίωσαν την παραπομπή σε δίκη για κακούργημα και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι εμπλέκονται στο έγκλημα, ώστε να σταλεί το μήνυμα ότι «κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των αθώων Ελλήνων πολιτών».

Ενα από τα συνθήματα που ακουγόταν διαρκώς κάτω από το γραφείο του Κ. Καραμανλή και επαναλαμβανόταν στους δρόμους της πόλης ήταν το «Μαύρο/ μαύρο στον Καραμανλή, αυτό που του αξίζει είναι η φυλακή». Στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, οι συγγενείς των θυμάτων και οι διαδηλωτές είναι οργισμένοι με την απόφαση του πρώην υπουργού να συμμετάσχει εκ νέου στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. μετά την τραγωδία στα Τέμπη, εξαιτίας της οποίας παραιτήθηκε. Θυμίζουμε ότι ανάλογη διαδήλωση, η μεγαλύτερη εδώ και πολλές δεκαετίες στον νομό, είχε γίνει και στις 9 Μαρτίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα