Μάννα εξ ουρανού για τη Ν.Δ., σφοδρή επίθεση από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

Οι δηλώσεις Κατρούγκαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών τρεις ημέρες από τις εκλογές ήταν μάννα εξ ουρανού για τη Ν.Δ. και τις αξιοποίησε κατάλληλα.

Ο πρώην υπουργός έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή ατζέντα, ενώ επανέφερε το κλίμα καχυποψίας των ελεύθερων επαγγελματιών για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πυρ ομαδόν κατά του ΣΥΡΙΖΑ και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία ωστόσο επιτέθηκαν και κατά της κυβέρνησης, καθώς δεν έχει καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος, μιλώντας χθες στον Σκάι 100,3, έκανε λόγο για κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. «Μαθαίνουμε ότι έχουν και μια κρυφή ατζέντα νέας φοροεπιδρομής στα εισοδήματα, που επαναφέρει τον νόμο Κατρούγκαλου από το παράθυρο, σε σχέση με την επιβολή πρόσθετων αυξημένων συντελεστών στις ασφαλιστικές κρατήσεις των ελευθέρων επαγγελματιών, στο 20% του ετήσιου εισοδήματός τους» τόνισε και συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια κρυφή ατζέντα φόρων ή πρόσθετου δανεισμού, νέων χρεών, νέας εποπτείας, μιας νέας οικονομικής καταστροφής για τη χώρα». Μετά την απόσυρση του κ. Κατρούγκαλου ο κ. Σκέρτσος είπε ότι «απλά πιάστηκαν στα πράσα και έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι “μαρτυριάρης”».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας, «έως και τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές σε σύγκριση με το σημερινό καθεστώς θα πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε περίπτωση επαναφοράς του νόμου Κατρούγκαλου», την οποία ανήγγειλε με δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος. Επίσης, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι «για να πραγματοποιηθούν αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή θα πρέπει να διευρυνθεί το έλλειμμα και να γίνει γιγαντιαίο το χρέος -οπότε θα ξεχάσουμε την επενδυτική βαθμίδα και θα ξαναέρθει το ΔΝΤ στην Ελλάδα- ή θα πρέπει να αυξηθούν οι φόροι και οι εισφορές, όπως είχε την ειλικρίνεια να πει ο κ. Κατρούγκαλος, με αποτέλεσμα να τσακιστούν οι πολίτες, οι επιχειρήσεις, η μεσαία τάξη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, εξαπολύοντας πυρά και κατά της Ν.Δ., που δεν έχει καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου, επισήμανε: «Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έφυγε, αλλά ο νόμος του μένει. Και ας ξέρουν οι πολίτες πως αυτό συμβαίνει γιατί το επέλεξε η Νέα Δημοκρατία διατηρώντας τις αδικίες του» και πρόσθεσε πως «από τις πολιτικές τους παλινωδίες για κυβερνήσεις ηττημένων, ανοχής, ειδικού σκοπού έως τις ασυνάρτητες προτάσεις τους για τα προβλήματα των πολιτών, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει το έλλειμμα αξιοπιστίας του, που τον καθιστά χρυσό χορηγό της Νέας Δημοκρατίας».

Και το ΚΚΕ όμως εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. «Οι δηλώσεις του “ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου”, που η νομοθεσία του αποτέλεσε το “κερασάκι στην τούρτα” διαδοχικών αντιασφαλιστικών νόμων, αποτελούν πρόκληση για κάθε σημερινό και αυριανό συνταξιούχο» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Πρόκληση αποτελεί και η στάση της Ν.Δ., που εφαρμόζει τις βασικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου τις οποίες υποσχόταν ότι θα καταργήσει. Αποτελεί μια κραυγαλέα απόδειξη αυτού που υποστηρίζει το ΚΚΕ, ότι τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στις ίδιες αντιλαϊκές κατευθύνσεις».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα