«Τα μάζεψε» ο Αδωνις για τους 180 βουλευτές και τις αλλαγές στο Σύνταγμα

Του τράβηξε το αυτί ο Μητσοτάκης

Όπισθεν ολοταχώς έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης (κεντρική φωτό) από την πρόσφατη δήλωσή του ότι στόχος της Ν.Δ. είναι οι 180 βουλευτές για να προχωρήσει και στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Είχαν προηγηθεί η αποδοκιμασία που του επιφύλαξε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος σύστησε να αποφεύγονται φαινόμενα αλαζονείας, αλλά και η ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου.

«Μακριά από εμένα η αλαζονεία» είπε χθες ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε πως συμφωνεί απολύτως με τη δήλωση του κ. Δένδια. Μιλώντας στον Real FM είπε: «Εγώ ποτέ δεν υπονόησα αυτό που μου χρεώνουν, μα και να είχαμε 180, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο, είναι απίθανο σενάριο, και να είχαμε 180, η συνταγματική αναθεώρηση θέλει και επόμενες εκλογές. Δεν σημαίνει ότι ψηφίζουμε 180 και αλλάζει το Σύνταγμα».

Ωστόσο η αρχική δήλωση του κ. Γεωργιάδη ήταν «να πάρουμε 180 μόνοι μας και να πάμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα». Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ακόμα ότι η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης «πρέπει να είναι συναινετική, καμία συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς ευρύτερες συναινέσεις». «Μη χάσουμε πάλι μία ευκαιρία, όπως χάσαμε το 2008. Αυτή ήταν η θέση μου και αυτή ήταν και η δήλωσή μου» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «το πρόταγμα είναι να έχουμε σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί» και «κανένας συμπολίτης δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο αποκλειστικής ψήφου με τη Νέα Δημοκρατία. Το αποτέλεσμα ήταν πράγματι συγκλονιστικό, όμως οι εκλογές ξεκινάνε από την αρχή».

Κάνοντας στροφή από τις προηγούμενες αλαζονικές δηλώσεις του, ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμα: «Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη όλων μας με τη συμπεριφορά μας να τους αποδείξουμε ότι έχουν κάνει τη σωστή επιλογή, ότι καλώς μας εμπιστεύθηκαν και ότι θα σκιστούμε για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη».

Ωστόσο, παρά τη στροφή του υπουργού Ανάπτυξης, ο Γρηγόρης Ψαριανός επέμεινε στην προηγούμενη γραμμή. Σε ανάρτησή του στα social media έγραψε: «Στόχος είναι οι 180 βουλευτές. Τελεία και παύλα, χαίρετε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα