Επιτέλους! Οργισμένη ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ κατά του καθεστώτος Ράμα

Κάνει λόγο για «σκόπιμη φυλάκιση» του Μπελέρη, μετά την απόρριψη της έφεσής του

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας λίγη ώρα αφότου η αλβανική Δικαιοσύνη αποφάσισε τη συνέχιση της παράνομης και καταχρηστικής προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μίλησε ανοιχτά για «σκόπιμη φυλάκιση», κάνοντας παράλληλα λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση αυτή. «Η σημερινή απόρριψη της έφεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη κατά της συνέχισης της προφυλάκισής του δεν προκύπτει ότι συνάδει με τις πρόνοιες του κράτους δικαίου, ενώ δεν συνιστά δίκαιη μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθότι, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Ειδικής Εισαγγελίας της Αλβανίας, είναι ο μόνος προφυλακισμένος σε σύνολο 31 καταγγελιών για εκλογικά αδικήματα» ανέφερε το ΥΠΕΞ, ενώ πρόσθεσε: «Δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας για τη διατήρηση της κράτησης, αφού εγείρει ουσιαστικά προσκόμματα στην ανάληψη των καθηκόντων του Φρ. Μπελέρη ως δημάρχου».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών καταλήγει μάλιστα με ιδιαίτερα αυστηρή προειδοποίηση προς την Αλβανία, τονίζοντας πως διατηρεί το θέμα πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του και, πέραν της διμερούς διάστασης του ζητήματος, θα συνεχίσει να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τη διεθνή κοινότητα και, ιδίως, τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς η Αλβανία είναι υποψήφια χώρα προς ένταξη στην Ε.Ε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης μίλησε νωρίτερα με την Αλβανίδα ομόλογό του για το θέμα στο περιθώριο άτυπης συνόδου του ΝΑΤΟ, αφήνοντας να εννοηθεί πως η συνεχιζόμενη κράτηση του Φρέντι Μπελέρη, χωρίς ουσιαστικό λόγο, θα προκαλέσει ζητήματα στην ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε., καθώς η Ελλάδα είναι εξαιρετικά πιθανό να αλλάξει στάση στο ζήτημα όσο δεν υπάρχει συμμόρφωση των Αλβανών με τους κανόνες δικαίου. Σημειώνεται πως χθες το πρωί οι αλβανικές Αρχές άφησαν ελεύθερο υπό όρους τον Περικλή Κοκαβέση, ενώ παρέτειναν χωρίς στοιχεία την κράτηση του δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα